Planning for Agility tijdens Mindshare Day

Planning for Agility tijdens Mindshare Day

13 januari j.l. was het zo ver en vierden we onze jaarlijkse Mindshare Day. Op deze dag maakten we ons klaar voor een nieuw jaar vol Teamwork, Speed en Provocation. Dit deden we tegelijkertijd met al onze collega’s over de hele wereld. Op social media was het één groot feest waardoor de energie er niet alleen in real life maar ook virtueel vanaf spatte.

Door: Simone Bijvoet, Publishing Manager

Relevantie is nog nooit zo belangrijk geweest als nu
Ook werden al onze collega’s getraind in ‘Planning for Agility’. Deze nieuwe manier van strategisch denken en plannen geeft een antwoord op consumer journeys die steeds dynamischer worden en op de toenemende druk waar de brand equity van veel merken onder gebukt gaat. Planning for Agility helpt ons bij het relevanter maken van onze boodschap, wat een steeds belangrijkere voorwaarde voor effectieve communicatie is, om vervolgens van positieve invloed te zijn op de brand equity van een merk.

Dat relevantie tot meer engagement leidt, is bekend. Dit geldt vooral bij jonge doelgroepen, die vaak van mening zijn dat merken niet snel genoeg anticiperen op culturele veranderingen. Maar hoe ben je relevant en blijf je tegelijkertijd trouw aan het DNA van het merk? Hoe houd je koers conform de strategie, behoud je structuur? En hoe wordt het geen aaneenschakeling van meerdere ad-hoc inhakers, maar blijft een weloverwogen gedachtegang aan de basis staan? Planning for Agility geeft op al deze vragen een antwoord.

Culture waits for no brand
Uitgangspunt van de P4A-werkwijze is het waarderen van onze rijke populaire hedendaagse cultuur. Want wat gebeurt er tegenwoordig veel. Veel waar we bij willen zijn of bij willen horen, al is het maar virtueel. Graag praten we erover met onze partner, vrienden en collega’s. Voor onze klanten identificeren we de culturele triggers en momenten die naadloos aansluiten bij een merk of campagne. We letten hierbij op dat we niet ‘oppervlakkig’ meeliften op de hype en we waken ervoor dat we in de schaduw komen te staan van een groots evenement. We halen de aandacht er niet van weg, maar verrijken de ervaring van het desbetreffende event door hier verrassend, treffend en vaak ludiek op in te haken; we laten zien dat het merk meeleeft met de consument en dat merk begrijpt wat belangrijk voor zijn doelgroep is.

Pro-actiever
Naast het gegeven dat onze populaire cultuur enorm rijk is, verandert deze ook enorm snel. Daarom zijn we op zoek gegaan hoe we pro-actiever op cultuur kunnen reageren. Gelukkig zijn culturele gebeurtenissen vaak in hoge mate te voorspellen. We weten misschien niet precies wanneer, maar wel dat ze op een bepaald moment zullen plaatsvinden. Er gebeurt bijvoorbeeld altijd wel iets omtrent sport of het weer. Dus je moet klaarstaan, anders loop je achter de feiten aan. Planning for Agility zorgt ervoor dat marketing mee kan bewegen met de snelheid van cultuur. Verderop in deze nieuwsbrief een mooi voorbeeld van Unox.

0

Share This Post

Leave a reply