Ondertussen in…Nederland

Ondertussen in…Nederland

Deze maand nemen we in “Ondertussen in…” een recente Nederlandse campagne van Unox onder de loep. En dit was niet zomaar een campagne, het was namelijk de eerste ‘officiële’ agile campagne van het jaar voor Mindshare en Unilever in Nederland.

UITDAGING
Wanneer je aan de winter denkt, dan denk je aan Unox. En wanneer je aan Unox denkt, dan denk je aan de Hollandse winter. Unox staat al sinds jaar en dag bekend als hét Nederlandse merk dat de harten en de magen van Nederland verwarmt. Juist tijdens de eerste échte koude dagen van de winter wil Unox daarom aanwezig zijn in heel Nederland. Maar hoe organiseer je een campagne voor de eerste winterse dagen van het jaar als je niet weet wanneer deze dagen zullen vallen en niet duidelijk is wat een relevante boodschap is voor dat moment?

STRATEGIE
Unox is niet het enige merk dat meer agile wil omgaan met haar campagnes. IJsmerken willen hun campagnes het liefst ook pas live hebben als de zon schijnt en sportmerken willen sporters enkele secondes nadat deze een overwinning hebben behaald het liefst meteen feliciteren in hun on- en offline uitingen.

Om campagnes beter te laten aansluiten op populaire cultuur heeft Mindshare daarom het Planning for Agility framework ontwikkeld. Dit framework, dat ook doorlopen werd met Unox eind 2015, bestaat onder andere uit een zeer energieke workshop met een reeks interactieve oefeningen waarmee vastgesteld wordt welke boodschap een merk op welk moment via welke kanalen zal gaan communiceren. Hiermee plannen we dus om agile te zijn en wordt de uitvoering van een agile campagne uiteindelijk een kwestie van het geven van een ‘go’ op het vooraf voorbereide scenario.

RESULTATEN
Voor de eerste landelijke ijskoude werkdag van het jaar (die dit jaar pas op maandag 18 januari viel) besloten we van tevoren om 24 uur aanwezig te zijn op de belangrijkste nieuws- & weerbronnen die de Nederlander dagelijks checkt.

De resultaten? Met ruim 7,5 miljoen impressies over alle on- en offline kanalen heen begonnen miljoenen Nederlanders, naast het krabben van hun autoruit, met een spot-on uiting van Unox. Hierdoor werd er bij het koffiezetapparaat gesproken over het koude weer én de uitingen van Unox.

Daar krijgt Nederland trek van!

Unox

0

Share This Post

Leave a reply