…in de schijnwerper: Lisette Heemskerk, Commercieel Directeur Stage Entertainment

…in de schijnwerper: Lisette Heemskerk, Commercieel Directeur Stage Entertainment

Na de HEAO Communicatie in Utrecht begonnen als mediaplanner bij Media Direction en inmiddels al 25 jaar in het media vak. Lisette Heemskerk houd van gestructureerde campagnes met een stevig campagneconstruct. En haar favoriete medium is nog steeds het tijdschrift. Er gaat tenslotte niets boven de lucht van een nieuw nummer dat van de drukker komt.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Bollen pellen bij de firma Rotteveel aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Vijf gulden per kist. De enige mogelijkheid als 10-jarig meisjes om je eigen nieuwe fiets snel bij elkaar te sparen.

Hoe ben je in het vak gerold?
Aan de HEAO in Utrecht heb ik Communicatie gedaan. De studie leidt op voor een baan in voorlichting, reclame en PR. De reclame leek mij wel wat. De banen lagen niet voor het oprapen in 1990, dus toen ik op gesprek mocht komen bij Media Direction, het mediabureau van FHV/BBDO en werd aangenomen, werd het media. Waar ik overigens nog nooit een minuut spijt van heb gehad!

Op welke campagne ben je het meest trots?
Ik houd van gestructureerde campagnes met een stevig campagneconstruct, waar iedereen zich vervolgens aan houdt. En dat worden er bij Stage gelukkig steeds meer en daar ben ik trots op, maar ik kan ook nog steeds lachen om de inhaak advertentie van Gillette, paginagroot in de Telegraaf lang geleden alwaar Sint glad geschoren zonder baard te zien was en de aftiteling alleen Gillette was.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Opgevoed bij Media Direction/FHV geloof ik heilig in strategie en concept denken. De basis van elke succesvolle campagne.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Denk toch met een paar leuke, gelijkgestemden een bedrijf beginnen waar concept denken centraal staat en dit dan toepassen waar we maar willen en kunnen. Maar ik ben ook altijd weer gevoelig voor de vraag van een interessant bedrijf om te komen helpen dingen te veranderen.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Soms moet je uit twee opties er gewoon één kiezen. Het gaat er om dat er iets gekozen wordt en de operatie door kan, dan kan je later altijd weer iets anders beslissen.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
De vervlakking. Kan een beetje lekkere diepgang, en goed gesprek, en pittig interview soms echt missen.

Wat is je favoriete medium?
Mijn liefde voor tijdschriften gaat nooit meer over. Eens een print-vrouw altijd een print-vrouw. Er gaat niets boven de lucht van een nieuw nummer dat van de drukker komt.

Wat betekent teamwork voor jou?
Het is alleen maar leuk als je het met z’n allen doet. Als je uiteindelijk met z’n allen de doelstelling haalt.

Is Big Data voor jou een Big Challenge?
Nee, eerder een heel interessant fenomeen wat alle bedrijven verbindt. We zijn allemaal op zoek en vinden elkaar steeds beter.

Wat is voor jou het belang van Content Marketing?
Content is de core van alles wat mediabedrijven doen. En of je als bedrijf wel of geen goede, op de doelgroep afgestemde content hebt maakt hoe succesvol je bent. Content is allesbepalend.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Over 3 jaar zou Stage Entertainment een merk moeten zijn dat staat voor live-entertainment in de meest brede zin van het woord.

Wie zou jij graag als Facebook vriend willen?
Jacky Kennedy.

Hoe ziet jouw leven eruit in 2030?
Over 15 jaar ben ik 64. Dan hoop ik nog steeds de energie te hebben om met gepassioneerde mensen te werken aan mooie concepten en deze tot leven te wekken.

Wat is jouw guilty pleasure?
TLC kijken ‘s ochtends bij het aankleden. Het is goed beginnen met “Say yes to the dress”.

0

Share This Post

Leave a reply