Ondertussen in…Frankrijk

Ondertussen in…Frankrijk

De Oscar uitreiking van de reclame- en mediawereld vindt ieder jaar plaats in Cannes tijdens de Cannes Lions. Dit jaar, tijdens de 62e editie van Cannes Lions, viel Mindshare onder andere met Nike Risk Everything in de prijzen en won daarmee de Gold Media Lion. Deze waanzinnige case lichten we daarom graag even uit.

INZICHT

Voetbal begon wereldwijd steeds voorspelbaarder te worden. Nike’s doel voor het Wereld Kampioenschap (WK) van 2014 was om voetballers uit te dagen niet langer safe te spelen; alleen voetbal waarin risico wordt genomen leidt tot een creatieve en spannende manier van spelen.

Het WK van 2014 in Brazilië, aangeprezen als het meest verbindende, betrokken en bekeken event van ons leven, gaf de perfecte achtergrond. Het doel was om het gesprek omtrent het WK elke dag van het toernooi te domineren.

Aangezien het toernooi 26 dagen duurde, was de missie om “Risk Everything” als POV te gebruiken, dat zich ontwikkelde naast de magie op het veld.

STRATEGIE

De belangrijkste doelgroep was “door voetbal geobsedeerde tieners”. We wisten dat het WK in Brazilië een hoogtepunt in hun levens was. We moesten Nike groot laten voelen, episch en volledig aanwezig laten zijn bij elke aanraking in hun mediawereld.

Bij het onderzoeken van de door voetbal geobsedeerde tieners, leerden we dat naast het kijken naar, spelen van en praten over voetbal, zij ook social media en game-ervaringen willen waarmee zij het geheel kunnen herbeleven en de actie kunnen nadoen, mobile first.

The Last Game ervaring is ontworpen om de doelgroep een geweldig verhaal te vertellen en hen vervolgens de mogelijkheid te geven elke dag van het WK real-time mee te doen via hun platforms.

ACTIVATIE

Op de dag voor het toernooi hebben we de 5 minuten durende The Last Game film gelanceerd, welke 210 miljoen views behaalde wereldwijd op social media, TV, digital en op X-Box. Risk Everything werd direct de yell van het toernooi.

Toen de POV eenmaal was vastgelegd, hebben we op maat geanimeerde content gecreëerd en deze, voor de 26 dagen van het toernooi, via real-time platforms en unieke samenwerkingen ingezet.

TV spots rondom de wedstrijden werden verbonden aan real-time content verspreid over verschillende sociale en digitale platforms. Het geheime wapen van onze mediastrategie was het creëren van posities om de verhalen direct real-time wereldwijd over te brengen.

RESULTATEN

We domineerden het voetbalgesprek en creëerden ongekende merkbetrokkenheid.

  • 410 miljoen online views van alle Risk Everything.
  • 23 miljoen mensen betrokken bij de content door liken, retweeten of door erop te reageren. De lancering van The Last Game was op Facebook de meest gedeelde post ooit.
  • Nike Football kreeg 6,2 miljoen nieuwe volgers op verschillende sociale platformen, 1,5 miljoen per week gedurende het toernooi.

Het marktaandeel van Nike Football groeide met 4% naar 53% van de mannenschoenen markt, terwijl het marktaandeel van Adidas daalde met 5% naar 42% over het begrotingsjaar eindigend in juli 2014.

Bekijk hier de casevideo.

0

Share This Post

Leave a reply