Ondertussen in…India

Ondertussen in…India

“Ondertussen in…” is de rubriek waarin we de mooiste en beste cases uit het buitenland uitlichten. Deze keer een case van onze collega’s in India voor de klant PepsiCo. Door op nostalgische emoties in te spelen tijdens het grootst gevierde nationale festival Diwali wisten er ongekende resultaten behaald te worden.  

Uitdaging en inzicht

Het claimen van Diwali is een gelegenheid om contact te maken met consumenten op een emotioneel niveau, door middel van het triggeren van een nostalgische emotie bij Ghar Wali Diwali, een diepere relatie te creëren en een zinvol op gang te brengen. Het merk PepsiCo was nooit eerder echt in staat geweest om een gelegenheid en het populaire festival van Diwali te claimen. Terwijl het merk aanwezig was in vele huishoudens op het moment dat zij deze dag vierden, was het niet in staat dit op een grotere schaal te benutten. Deze Diwali wilde PepsiCo in staat zijn contact te maken met de consumenten in hun persoonlijke omgeving van de festiviteiten en vieringen en deze te claimen. Hierbij de consument als uitgangspunt nemend.

Strategie

Diwali is één van de grootst gevierde festivals van het land, met veel pracht en praal. Met de veranderende tijden en de veranderende levensstijl van de stedelijke bevolking is ook dit festival veranderd. Terwijl Diwali tot een aantal jaar geleden jaar in jaar uit in het teken stond van het samenzijn met je familie en het uitdragen van de oude familietradities, zijn de percepties en de manier van het vieren tegenwoordig voor een groot deel veranderd. Met drukke werkschema’s en andere verplichtingen werd Diwali vieren met familie gezien als een stervend concept waar andere feesten en uitjes met vrienden voorrang op kregen. Zonder negatieve emoties te willen triggeren zoals schuldgevoel tegenover de consumenten, werkte PepsiCo er naartoe degene te zijn die Diwali dit jaar speciaal maakte voor zijn consumenten. De kern van de communicatie die hieruit voortvloeide was ‘#GharWaliDiwali’, met als enige doel de mensen zich de goede tijden te laten herinneren van deze festiviteit, thuis vierend met hun families.

Activatie

 • Deze Diwali vierde PepsiCo de nostalgie van een Ghar Wali Diwali door consumenten hun huis te laten missen door middel van een korte film welke de momenten van het samenzijn en betere tijden met familie besloeg;
 • De film werd op de social media kanalen van het merk gelanceerd en gepromoot om het grootst mogelijke bereik te realiseren;
 • Er werd een wedstrijd opgezet via Faecbook en Twitter waar gebruikers werden gevraagd hun Ghar Wali Diwali ervaringen te delen en PepsiCo maakte hen blij door hen naar huis te sturen voor deze Diwali;
 • Content verspreiding: Verspreiding van de film in online publicaties en naar de belangrijkste opinieleiders;
 • Er werd een landingspagina gemaakt van waaruit gebruikers een branded cadeau naar hun familie en vrienden konden sturen voor deze Diwali;
 • Er werden mails gestuurd naar ANM media en verschillende online publicatie databases om de boodschap te verspreiden;
 • Er werd een SMS bom uitgestuurd naar de gebruikers, welke hen naar de film leidde;
 • De content werd verspreid op mobiele platforms zoals VuClip en Rocketalk.

Resultaten

 • Binnen 3 dagen in de Top Branded Content;
 • 5,5 miljoen views;
 • 36 miljoen mensen bereikt;
 • 67 miljoen impressies gegenereerd;
 • 000 keer online gedeeld;
 • Sterk positief sentiment voor Brand Online.
0

Share This Post

Leave a reply