…in de schijnwerper: Willemijn Zwiep, Senior Manager Brand Communications & Social Responsibility Deloitte

…in de schijnwerper: Willemijn Zwiep, Senior Manager Brand Communications & Social Responsibility Deloitte

Deze keer staat Willemijn Zwiep in de schijnwerper. Zij zit al “best lang” in het vak en als ze niet Senior Manager Brand Communications & Social Responsibility bij Deloitte was geweest, had ze een museum voor moderne kunst geleid. Een mensen mens met ambitie en passie voor het vak die het stiekem ook nog steeds leuk vindt om flauwe grappen uit te halen met vriendinnen.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als “Karin de operator’ bij de Partyline; “Bellen met z’n tienen tegelijk”.

Hoe ben je in het vak gerold?
Niet zozeer gerold maar ik heb wel doelbewust gekozen voor het bedrijfsleven en voor ‘creativiteit x inhoud’.

Op welke campagne ben je het meest trots?
Niet zozeer een campagne maar wel de focus binnen Deloitte op innovatie in alles wat we doen, dat vind ik heel bijzonder. Intern is er de Innovatie BV om het innovatie potentieel van Deloitte (de mensen) optimaal te benutten. Deloitte heeft een partnership met Singularity University, dit zijn goeroes op het gebeid van exponentiele technologie. En recent is ons nieuwste kantoorpand The Edge uitgeroepen tot het meest duurzame en innovatieve kantoorpand wereldwijd. Deze focus op innovatie vertaalt zich ook in onze interne en externe communicatie, de online en social media campagnes en de keuze van de (media)partnerships. 

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Innovatie komt steeds meer in het dna van onze medewerkers en trekt ook mensen en business partners aan. We zijn een van de grootste werkgevers voor specialisten op het gebied van cyber security (oa hackers), digital en data analytics. We hebben ontzettend veel kennis op deze onderwerpen maar dat is nog niet voldoende bekend. Daarom zijn we recent een samenwerking aangegaan met het business platform NRCQ en Linkedin om deze kennis meer te delen.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan was ik directeur van een museum voor moderne kunst. Ik word altijd gelukkig in musea; de verassing, verbazing of ontroering. Zo mooi.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
“Choose your battles” maak je niet overal druk om maar ga doelgericht te werk. Als je je te veel druk maakt, heb je kennelijk tijd over 🙂

En van welke actuele ontwikkeling word jij heel enthousiast?
De kansen en mogelijkheden van exponentiele technologie; het brengt snelheid, vernieuwing en uitdaging voor de maatschappij, het bedrijfsleven en het individu. We leven in een spannende tijd.

Wat is je favoriete medium?
Persoonlijk word ik heel gelukkig van de apps op mijn mobiele telefoon.

Wat betekent teamwork voor jou?
Ik ben een mensen mens. Dus ergens samen voor gaan, vind ik heel fijn. De drive en energie, de combinatie van competenties en zeker ook de fun, maken voor mij een team geslaagd.

Is Big Data voor jou een Big Challenge?
Vooral een grote kans om steeds betere inzichten te krijgen en zo betere beslissingen te kunnen nemen. Niet op onderbuik maar op feiten. Belangrijk is wel dat je de juiste en betrouwbare data bronnen gebruikt en de analyse capaciteit (in huis) hebt.

Wat is voor jou het belang van Content Marketing?
Dit is key en we kunnen hier nog grote stappen in maken. Van ‘one size fits all’ naar content met toegevoegde waarde voor specifieke doelgroepen, zowel intern als extern. Wederom gebaseerd op analytics.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
We hebben dan met Deloitte als professionele dienstverlener, een plek veroverd tussen de meest innovatieve merken van Nederland. Dat is waar we voor gaan.

Wie zou jij graag als Facebook vriend willen?
Ik ben altijd onder de indruk geweest van de veranderprocessen van Tex Gunning. Geen idee of hij op Facebook zit.

Hoe ziet jouw leven eruit in 2030?
Ik heb vijf kinderen en die staan dan op eigen benen. Dus heb ik zeeën van tijd en dan ben ik hopelijk met mijn lief in een grote camper door de US aan het cruisen.

Wat is jouw guilty pleasure?
Flauwe grappen uithalen met vriendinnen, nog steeds.

0

Share This Post

Leave a reply