Ondertussen in… Oostenrijk

Ondertussen in… Oostenrijk

Onze collega’s in Oostenrijk waren ons in juli van dit jaar al voor met The Loop. Voor hun klant derStandard.at (één van de grootste Oostenrijkse kranten) nodigden zij zakelijke relaties en mediapartners uit om de lancering van The Loop ter gelegenheid van de eerste WK voetbal kwartfinale (#FRAvsGER) te beleven in de Mindshare Loop Room.

Uitdaging
derStandard.at heeft een populaire live ticker service voor voetbalwedstrijden, welke tijdens het WK voor het eerst in Duitsland werd gelanceerd. De uitdaging voor onze Oostenrijkse collega’s was om het aantal live ticker gebruikers in zowel Oostenrijk als Duitsland te verhogen tijdens deze WK wedstrijd. Om dit te behalen werd een live campagne opgezet, welke continu aangepast werd op basis van data uit The Loop.

Strategie
Live data uit verschillende databases op het gebied van Contextual, Paid, Owned en Earned media werden tijdens de wedstrijd weergegeven op acht schermen. Middels The Loop konden deze gegevens tegelijkertijd geïnterpreteerd worden. Dit maakte real time analyses en real time optimalisatie van de live campagne op alle vier de aspecten van media en creatie gedurende de wedstrijd mogelijk.

Een team van 5 experts paste de live campagne aan op basis van de campagneprestaties, hoogtepunten tijdens de wedstrijd en de inzichten van de data weergegeven in The Loop. De campagne bestond uit display-advertenties op derStandard.at, Google ads, Google Display Netwerk, Facebook ads en live postings op Facebook en Twitter.

Op de schermen van The Loop werden rapportages weergegeven van de live ticker KPI’s, Google Trends, reclame uitgaven, social media feeds, resultaten van een stemming/opinie analayse en  prestatie van de live campagne.

Creatieve boodschappen werden bijvoorbeeld veranderd zodra er werd gescoord en Facebook ads werden na een doelpunt getoond op pagina’s van voetballers die vóór hun doelpunt niet zo populair waren.

Resultaten
Door op basis van binnenkomende data de campagne continu live aan te passen, zijn de volgende resultaten behaald:

–       +300% gebruik van live ticker in Duitsland tijdens deze wedstrijd, ten opzichte van alle andere Duitse voetbalwedstrijden;

–       +4450% display conversion rate;

–       +300% bereik social media, in vergelijking met iedere andere wedstrijd.

 

 >> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van oktober 2014

 

0

Share This Post

Leave a reply