…in de Schijnwerper: Sonja Vroling, Media Adviseur KPN

…in de Schijnwerper: Sonja Vroling, Media Adviseur KPN

Deze maand in de schijnwerper: Sonja Vroling, Media Adviseur bij KPN. Ze is ooit begonnen als stagiaire bij Ordina. Nu, 9 jaar later, vinden we haar nog steeds in het vak marketingcommunicatie. Guilty pleasure? Foute tv-programma`s kijken. Uiteraard beroepsmatig.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Op mijn 13e (dat mocht toen nog) bollen pellen in de bollenschuur van mijn oom.

Hoe ben je in het vak gerold?
Tijdens mijn opleiding ben ik via een stage op de marketingcommunicatie afdeling van Ordina gaan werken en zo het marketingcommunicatie vak ingerold.

Op welke campagne ben je het meest trots?
We hebben 5 merken met allemaal mooie campagnes, maar de campagnes van Telfort zijn op dit moment bijzonder krachtig en succesvol.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Het ijzersterke concept met Hans de ex-miljonair zorgt er bij elke campagne voor dat Telfort als voordeelspeler in de telecommarkt op de kaart staat en de proposities op zeer effectieve en grappige manier onder de aandacht worden gebracht. Alle campagnes worden bij KPN, dus ook Telfort, via Mindtrack onderzocht, waardoor we ook in communicatie en media-inzet telkens kunnen optimaliseren en we dus ook de Hans-campagnes steeds effectiever kunnen inzetten.

Is er een campagne waar je jaloers op bent?
Campagnes waar ik het meest jaloers op ben zijn campagnes waarbij het merk uitgangspunt is voor een campagneconcept met verrassende creatie en waarbij het concept de lange termijn strategie ondersteund. Voorbeelden hiervan zijn de campagnes van Dove waar echte schoonheid altijd centraal staat. Dove wil met deze campagnes aanzetten tot een nieuwe manier van denken over schoonheid en het gebruikelijke schoonheidsbeeld voor vrouwen ter discussie stellen. Iets wat niet gebruikelijk in deze branche en daardoor ook keer op keer veel positieve aandacht krijgt. Maar ook Red Bull, die al jarenlang heel krachtig “Red Bull geeft je vleugels” zowel on- als offline toepast en binnen sponsoring de extreme sports volledig hebben geclaimd.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Mensen die nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en weten te vertalen naar de eigen praktijk en hierbij ook anderen enthousiasmeren en inspireren.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan zou ik al mijn tijd besteden aan het helpen van mensen die niet zo goed bedeeld zijn. Ik zit in het bestuur van Stichting Samenscholen (www.stichtingsamenscholen.org). Deze stichting bouwt orkaanbestendige scholen aan de oostkust van Nicaragua. Dit doen we samen met de lokale bevolking. De kennisoverdracht bij het bouwen van de school is hierbij net zo belangrijk als het bouwen van de school zelf. Als ik dit werk niet zou doen, dan zou ik al mijn uren steken in nog meer bekendheid genereren en geld binnenhalen voor al het goede werk dat verricht wordt. Dat er goed werk geleverd wordt heb ik met eigen ogen afgelopen april mogen bewonderen. Geweldig om te zien wat er de afgelopen jaren is gerealiseerd.

Als jij een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Energiek, Eerlijk, gedreven en betrokken.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Ga eens praten bij KPN.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Een tip aan iedereen; “The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything”.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Internet gaat een nog grotere rol spelen in het leven van consumenten dan dat het nu al doet. Steeds meer dingen gaan verbonden zijn met het internet, maar ook nieuwe ontwikkelingen als Google Glass gaan het leven van consumenten veranderen. Net zoals de komst van de Smartphone dit ook heeft gedaan. Ik verwacht dat consumenten zich hierdoor op een andere wijze gaan gedragen en er ook nieuwe manieren ontstaan en nodig zijn om de consument te bereiken middels reclame.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Opwinden is een groot woord, maar ik vind het jammer dat er een grotere kloof is tussen merk en conversie. Ik denk dat sterke merken uiteindelijk het verschil gaan maken en dat het merk niet zonder conversie kan.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Ik wil dat we met de 5 sterke KPN merken de wensen van elke consument op telecomgebied vervullen en dat we de service bieden die men verwacht, zowel aan bestaande als nieuwe klanten. Daarnaast wil ik dat we met onze communicatie- en mediastrategie consumenten blijven bereiken op een verrassende, effectieve maar vooral ook efficiënte manier.

En daarna?
Er altijd voor zorgen dat we voorop lopen, zowel qua producten, diensten, service, als de manier waarop we onze communicatie- en mediastrategie toepassen.

Hoe beleef jij de wedstrijden van het Nederlands Elftal?
De eerste wedstrijd met heel veel plezier en toch een beetje ongeloof, de laatste wedstrijd tegen Australië met samengeknepen billen.

Wie wordt er Wereldkampioen?
Nederland…!? Nee, ik denk toch dat Duitsland een zeer goede kans maakt.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van juni 2014

0

Share This Post

Leave a reply