Ondertussen in… Turkije

Ondertussen in… Turkije

Deze keer reizen we voor ‘Ondertussen in…’ af naar Turkije. Daar hebben onze collega`s een mooie campagne gedaan voor Magnum Pink&Black met onder andere een activatie via Twitter waarbij het publiek koos voor de kleur Pink of Black.

Button

Uitdaging
In 2013 lanceerde Magnum in Turkije het wereldwijde Pink&Black concept. Twee verschillende producten voor 2 verschillende Magnum momenten: Magnum Pink Granaatappel (spontaan, impulsief en vrolijk) en Magnum Black Espresso (intuïtief, zelfverzekerd en succesvol).
De uitdaging was vervolgens om de nieuwe campagneboodschap te communiceren, de producten te promoten en de promotiecampagne te ondersteunen. Bovendien heeft Magnum in 2013 voor het eerst fashion omarmd. Ook dat moest een plek krijgen in de strategie.

Strategie
Magnum Pink&Black Night werd bedacht om aan al deze voorwaarden te voldoen. Via een geïntegreerd mediaplan is deze avond aangekondigd en door een social media activation werden consumenten aangetrokken. Verder werd Magnum Pink&Black Night vormgegeven met ambassadeur Orlando Bloom. Via een promotiecampagne werden 2 prijzen weggegeven om de sales een boost te geven. Dat waren ook niet de minste prijzen, namelijk een roze en een zwarte Porsche. Een krachtig media partnership met Dogan Group – actief in alle media – creëerde een hype rond de campagne.

De campagne bestond uit verschillende fasen, ondersteund door tv, print, radio, digital. In de eerste fase is de Night aangekondigd en zijn consumenten geïnformeerd dat ze de themakleur van de Night konden kiezen via een Twitter-activering. In de tweede fase startten consumenten met het stemmen op de kleur via Twitter door het gebruik van #Istanbulpinkorblack? De Night zelf was de derde fase, waarin de fashion show van de bekende Turkse ontwerper Ozgur Mansur centraal stond. Om bekend te maken welke themakleur er gekozen was via Twitter, kleurde een speciale jurk – gemaakt van led lichtjes – Pink, net als de belangrijkste bezienswaardigheden langs de Bosphorus. De Night werd live uitgezonden via CNNTurk en via Twitter.

Resultaten
De campagne bereikte meer dan 25 miljoen mensen.
Het social media bereik steeg met 970%.
De campagne kreeg 35 miljoen impact, 100k live views op Twitter, 5 uur en 43 minuten zichtbaarheid op tv in 30 verschillende tv programma`s en $1,2 miljoen PR waarde.
Na afloop van de campagne steeg Magnums’ awareness van 89% naar 97% en Magnums’ marktaandeel steeg van 89,9% naar 91,9%.
De activatie op Twitter werd de eerste ‘Global Twitter Case’ van Turkije. 

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van februari 2014

0

Share This Post

Leave a reply