…in de schijnwerper: Hans van Avendonk, hoofd Branding & Events Nationale-Nederlanden

…in de schijnwerper: Hans van Avendonk, hoofd Branding & Events Nationale-Nederlanden

Hans van Avendonk is hoofd Branding & Events bij Nationale-Nederlanden. In Rotterdam studeerde hij bedrijfskunde om vervolgens als marketeer te beginnen bij FrieslandCampina. Na een periode bij reclamebureaus is hij in 2010 bij Nationale-Nederlanden terecht gekomen.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Auto’s wassen in de buurt.

Hoe ben je in het vak gerold?
Na het afronden van mijn studie ben ik begonnen als marketeer bij CampinaMelkunie (het huidige FrieslandCampina). In die functie zat ik regelmatig om de tafel met het reclamebureau. Dat sprak me zo sterk aan dat ik na een paar jaar besloot over te stappen naar de andere kant van de tafel. Ik kende alleen de reclamewereld totaal niet, dus heb ik de Adformatie bureaubijlage erbij gepakt en de top 10 bureaus een brief geschreven. Na ruim 10 jaar bij verschillende bureaus te hebben gewerkt, heb ik in 2010 de overstap gemaakt naar Nationale-Nederlanden.

Op welke campagne ben je het meest trots?
De campagne die we de afgelopen maanden on air hadden (met de jonge turnsters), vind ik erg geslaagd. Het is alleen nog te vroeg om alle resultaten van deze campagnes te kunnen beoordelen. Daarom kies ik voor de campagne rondom de belofte “niet tevreden, 4 maanden premie terug”.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Bij Nationale-Nederlanden willen we ons onderscheiden met dienstverlening op de momenten dat het er echt op aan komt. Daarom doen we keiharde beloftes m.b.t. onze dienstverlening. In dit geval “niet tevreden over de manier waarom we uw autoschade afhandelen? 4 maanden premie terug.”. De propositie is een schot in de roos, wordt erg goed gewaardeerd door onze doelgroep. En de campagne had een enorme positieve impact op ons merk.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Ik werk momenteel erg graag samen met Bas Korsten van JWT. Creatief een topper en strategisch sterk.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan was ik snowboard instructeur in Zwitserland.

Als jij een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Ik denk dan meteen aan de pay-off “Just do it”, Nike dus. Het meeste uit jezelf halen, lef en resultaten laten zien, zijn onderwerpen die voor mij persoonlijk belangrijk zijn. Of imago overeenkomt met identiteit, dat kan ik moeilijk beoordelen. Ik track mijn persoonlijke merk niet.

Op welke campagne ben je jaloers en had je graag zelf willen doen?
Er zijn zoveel goede campagnes waar ik graag aan mee had gewerkt. De campagne “The Man Your Man Could Smell Like” vind ik geweldig. Met 1 campagne is het oubollige merk Old Spice afgestoft. Een recente, kleinere campagne die me heel erg aanspreekt is de Tweetphony campagne van het Metropole Orkest: slim idee, mooie combinatie van on- en offline, volledige integratie van campagne en PR. En effectief: Het orkest is (in ieder geval voorlopig) gered.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Verandering is de enige constante. Dus zorg dat je altijd snel kunt bijsturen en blijf constant je eigen ideeën, overtuigingen en strategie challengen.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Mensen die vasthouden aan “hoe het altijd werkte”. Tip ligt voor de hand…

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Het toenemende inzicht dat digital niet zonder offline kan en vice versa.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Ik wind me er niet echt over op, maar ik word wel moe van mensen/bedrijven die blijven roepen “tja, de economische crisis he….”  In plaats van op zoek te gaan naar kansen.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Over drie jaar wil ik dat we niet meer gezien worden als sec verzekeraar, maar als een brede financiële dienstverlener die niet alleen beschermt wat je hebt maar je ook helpt bij het realiseren van je financiële doelen.

En daarna?
Als merk constant relevant blijven voor onze doelgroep en een sterke band opbouwen met onze klanten.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Michiel Mol.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van oktober 2013

0

Share This Post

Leave a reply