…in de schijnwerper: Annemarie Joosen, Manager Marketing & Sales van Madurodam

…in de schijnwerper: Annemarie Joosen, Manager Marketing & Sales van Madurodam

Annemarie Joosen is Manager Marketing & Sales bij onze grote kleine klant Madurodam. Sinds januari 2011 is zij commercieel eindverantwoordelijk. Met een studie beleid, communicatie en organisatie én de Hogere Hotelschool plus 7 jaar ervaring in het vak is zij een strategische denker die de juiste mensen verzamelt om een plan uit te voeren.

Wat was je eerste (bij)baantje?
In de bediening van een pannenkoekenhuis.

Hoe ben je in het vak gerold?
Nadat ik mijn opleiding aan de Vrije Universiteit had afgerond, ben ik op de bonnefooi samen met mijn vriend naar Londen verhuisd. Via oude stagecontacten kreeg ik mijn eerste baan als junior brand manager van Compass Group.

Op welke campagne ben je het meest trots?
De herlancering van Madurodam in april 2012.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Van 2000 tot en met 2011 was het aantal bezoekers van Madurodam gehalveerd, een direct gevolg van een verouderd product dat niet meer aan de behoeften van de consument voldeed. In november 2011 sloot Madurodam haar deuren voor een grote verbouwing. Er werd 8 miljoen euro geïnvesteerd in het interactiever maken van het park.

Het park is heropend in april 2012 door Koningin Beatrix, de beschermvrouwe van Madurodam. Bezoekers kunnen nu in het park de grote verhalen van Nederland ontdekken via tientallen ‘doe-dingen’ waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Daarnaast hebben we de inwoners van Madurodam, de Madurodammertjes, een centrale rol in de communicatie gegeven, zowel op het park als buiten het park in de tv commercial.

Deze geïntegreerde aanpak werpt zijn vruchten af. We hebben 2012 succesvol afgesloten met de hoogste bezoekersaantallen sinds 2001. We hebben in totaal 739.694 bezoekers ontvangen in 2012. Dit is een stijging van 36% ten opzichte van 2011.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Rattan Chadha (oprichter CitizenM, Spaces). Bewondering voor het aanvoelen en vertalen van global trends in succesvolle belevingen.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Een andere functie waar ik de combinatie van creativiteit en analytisch vermogen optimaal zou kunnen inzetten.

Als jij een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Puur en boordevol passie.

Op welke campagne ben je jaloers en had je graag zelf willen doen?
De virale campagne van Old Spice Man. Een briljant voorbeeld van een traditioneel, oubollig merk dat door deze campagnes opnieuw, verfrissend werd neergezet.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Per aspera ad astra (door volharding tot de sterren geraken).
Hou vast aan je intuïtie en je visie, het kost volharding om ergens te komen.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Niet specifiek aan 1 persoon maar mijn tip is: het charmante zit in het onverwachte. Innovatie komt vaak uit verrassende hoek.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
De ontwikkeling van semantisch web op de informatievoorziening van consumenten.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
De trage doorvertaling van nieuwe denkmodellen naar de praktijk. Bijvoorbeeld het gebruik van customer decision journey in plaats van de traditionele purchase funnel.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Madurodam is een van de oudste sociale ondernemingen van Nederland. De oprichtster Bep Boon – van der Starp was een social entrepreneur ‘avant la lettre’. Alle opbrengsten van Madurodam gaan via de Stichting Madurodam Steunfonds naar goede doelen voor kinderen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de Nederlanders dit weet. Mijn doel is dat 80% van de Nederlanders over 3 jaar weet dat Madurodam een sociale onderneming is.

En daarna?
Laat ik een commercieel gezonde organisatie achter en ga ik op zoek naar een nieuwe plek waar ‘bouwers’  nodig zijn om een bedrijf in de steigers te zetten.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Mirjam Sijmons, directeur leden en marketing van de ANWB.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van februari 2013

0

Share This Post

Leave a reply