Column: Mindshare goes Social

Iedereen denkt tegenwoordig bij het woord social aan social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. De oorspronkelijke betekenis van sociaal is natuurlijk het hebben van gevoel voor de medemens als in “humanitair, medemenselijk en menslievend”. Bij Mindshare werken we onder andere voor Artsen zonder Grenzen en Stichting Alzheimer Nederland. De ernst van de maatschappelijke problemen van beide organisaties en de gigantische toename van fundraising projecten bracht ons op het idee om Mindshare-breed te bekijken hoe we deze organisaties, naast onze zakelijke werkzaamheden, kunnen steunen. Dit resulteerde in 2 bijzondere activiteiten.

Door Martine Schot en Evelyn Blazer-Asscher

Alzheimer
Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, zijn we met een groep van 21 collega’s in een woon-zorgcentrum op bezoek gegaan bij Alzheimer patiënten met als doel om deze mensen een prettige ochtend te bezorgen. De activiteiten met de patiënten varieerden van het bakken van appeltaarten tot aan het verzorgen van de nagels. Op het gebied van appels schillen kon één van onze collega`s nog veel leren van een vrouwelijke patiënt die daar blijkbaar meer ervaring mee had. Het resultaat, de appeltaart, viel gelukkig bij iedereen in de smaak. Een andere collega had tijd tekort want van de 10 nagels van zijn ‘klant’ waren er nog maar 8 gelakt. Wat opviel was dat de patiënten overduidelijk ontzettend genoten van de extra aandacht. We zaten eigenlijk in een win-win situatie: zowel de patiënten als de verzorgers van het woon-zorgcentrum maar ook wij als Mindshare hebben erg genoten en vonden het een zeer waardevolle dag. De patiënten werden met de minuut vrolijker, de verzorgers vonden de positieve versterking erg fijn en wij vragen ons af wanneer we weer kunnen. Zeker in de discussie over de zorg die nu, na de verkiezingsstrijd, wordt gevoerd, was het voor velen een eye-opener om te zien hoe hard de zorg nodig is voor dergelijke patiënten. Onafhankelijk van elkaar hadden we allemaal het idee dat we dit vaker zouden moeten doen.

Artsen zonder Grenzen
Afgelopen september is de vierde editie van de Tour for Life, de prestatietocht voor Artsen zonder Grenzen, gefietst. Dit jaar namen 750 wielrenners deel aan de tocht over 8 etappes: in 8 dagen vanuit Noord-Italië tot aan de Cauberg in Zuid-Limburg. De deelnemende teams brachten minimaal €15.000 per ploeg bij elkaar. In totaal werd er € 1.500.000 verzameld dat rechtstreeks door AzG wordt besteed aan noodhulp in rampgebieden. Als Mindshare wilden we graag een bijdrage leveren aan dit geweldige evenement. Met 7 collega’s hebben we ons aangemeld als vrijwilligers om te helpen op zondag 2 september, de dag van de finish. Daar kwamen de wielrenners over de finish en stonden familie, vrienden en sponsoren hen op te wachten. De werkzaamheden liepen uiteen van mensen verwijzen naar parkeergelegenheden tot drankjes schenken en medailles uitdelen. Wat ons vooral opviel was de enorme spirit die alle wielrenners hebben om deze tocht uit te rijden. Wij hebben er als Mindshare een enorm goed gevoel aan over gehouden om onze klant AzG te kunnen helpen deze dag tot een succes te maken. Dit smaakt naar meer!

Op 2 oktober gaat de nieuwe campagne van AzG van start en vanaf deze maand is de nieuwe campagne van Alzheimer gestart, met een bijzondere commercial die door N=5 met een verborgen camera is opgenomen.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van september 2012

0

Share This Post

Leave a reply