Mobile Integreert

Mobile Integreert

Het is een belangrijke week geweest in de wereld van mobile advertising doordat Facebook en Google beide een integratie aankondigden van mobile ad buying op hun  platforms. Het inkopen van mobiele advertenties voor beide platforms zou nu net zo makkelijk en geautomatiseerd gaan als display- en searchinkoop. Er zijn nog veel kansen op het gebied van mobile.

Een onderzoek stelt dat 23% van Amerikaanse consumenten hun tijd verdoen op het mobiele web, terwijl slechts 1% van het mediabudget in 2011 naar mobile advertising is gegaan. Facebook’s dalende aandeelprijs is hoogstwaarschijnlijk ook een reden voor beide bedrijven om deze inkoopmogelijkheden voor adverteerders uit te breiden.

Details
Facebook lanceerde in maart van dit jaar voor het eerst mobile advertentiemogelijkheden, maar deze zaten in premium-unitpakketten en hierdoor waren alleen grote adverteerders in staat van deze mogelijkheid gebruik te maken. Tegenwoordig kunnen adverteerders met elk budget gemakkelijk mobiele advertenties inkopen.
Tegelijkertijd verbindt Google Adwords adverteerders aan het AdMob netwerk van 350 miljoen mobiele apparaten. Adverteerders kunnen advertenties inkopen voor een van AdMob’s 300.000 apps of door middel van gebundelde desktop campagnes. Dit maakt het makkelijker voor adverteerders om te investeren in mobile doordat het campagnemanagement geïntegreerd is met search en display. Waarschijnlijk wordt de vraag groot, want AdMob heeft alleen al in mei bijna 1 miljard verzoeken gekregen. De targeting mogelijkheden zijn ook uitgebreid dus adverteerders kunnen nu gebruikers bereiken door het specificeren van het toestel, de fabrikant, operating systeem of provider.

Gevolgen
De integratie van mobile inkopen, in combinatie met andere inkoopmethodes zoals desktop display en search, zal hoogstwaarschijnlijk voor verhoogde investeringen van adverteerders zorgen. Het blijft wel de vraag of Facebook een sterke performance zal hebben voor mobile plaatsingen samen met de desktop aanbiedingen. Hiernaast is Facebook de underdog op het gebied van mobile. Zelfs voordat ze AdWords gebruikte, meldde eMarketer dat Google de hoogste mobile inkomsten in Amerika voor hun rekening nam met 51,7%, Apple’s iAd netwerk en Millenial Media waren de enige 2 andere grote spelers. De invloed van deze spelers in de markt zal alleen maar stijgen aangezien hun performance al bewezen is. Er is dus sterke concurrentie voor Facebook, maar aangezien meer dan 50% van de Facebook gebruikers de service al via hun telefoon gebruikt, lijken de kansen goed.

Samenvatting
Met de verwachting dat het aantal wereldwijde mobiele abonnementen dit jaar op 7 miljard zal uitkomen, meer dan de totale wereldbevolking, zullen er snel meer mogelijkheden komen op het gebied van mobile. Alhoewel Facebook en Google er nu mee in het nieuws zijn, zullen zij zeker niet de enige spelers zijn de komende maanden. Twitter meldde recentelijk dat hun mobile inkomsten al hoger zijn geworden dan de desktop inkomsten in sommige weken. Zou het dan toch kunnen dat dit het jaar van mobile wordt?

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van juni 2012

0

Share This Post

Leave a reply