…in de schijnwerper: Peggy Zwetheul, Brandmanager bij Media Markt

…in de schijnwerper: Peggy Zwetheul, Brandmanager bij Media Markt

Peggy Zwetheul studeerde Small Business & Retailmanagement aan de Hogeschool van Rotterdam. Inmiddels zit ze al 6 jaar in het vak. Begonnen bij Red Bull en via Philip Morris bij Media Markt terecht gekomen. Over een gedreven retail liefhebber die zich niet snel zal opwinden.


Wat was je eerste (bij)baantje?

Promotiemedewerker bij Red Bull tijdens mijn studie.

Hoe ben je in het vak gerold?
Door mijn bijbaan bij Red Bull was ik zeer onder de indruk hoe Red Bull dat ene blikje zo goed in de markt kon zetten en hoe de marketing werd gedaan.
Mijn doel vanaf toen was om bij een groot merk de marketing in te gaan. Deze kans kreeg ik bij Philip Morris als Marketing Executive, waarbij ik campagnes heb ontwikkeld voor o.a. Marlboro en L&M. Mijn passie voor retail bleef, de combinatie van een groot merk met retail heeft me dan ook bij Media Markt gebracht.

Op welke campagne ben je het meest trots?
Er is niet 1 specifieke campagne waar ik trots op ben. Iedere campagne heeft zijn charmes met verschillende doelstellingen. Trots ben ik op alle activiteiten die we met het merk doen. Bij Media Markt lopen per jaar diverse campagnes en acties, er 1 uitkiezen wordt dan ook lastig. Elke keer weer is het een uitdaging ervoor te zorgen dat met het team het gewenste resultaat wordt behaald. En elke keer ben ik dan ook weer trots als een campagne staat, draait en succesvol is. 

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Geen specifiek persoon, iedereen met passie en lef. Wel word ik geprikkeld door de winkelbeleving en uitingen van bedrijven als AH en IKEA.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
De wereld over reizen, indrukken opdoen en leren van mensen om me heen.

Als jij een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Gedreven, vrolijk, enthousiast, krachtig.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
LinkedIn, Facebook en Twitter.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Choose your battles.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Ik heb geen specifieke tip, enkel dat je van elke dag moet genieten en er beste uit moet halen op welk gebied dan ook.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Over ontwikkelingen in de media wind ik me eigenlijk niet zo op.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Momenteel zijn we nummer 1 in consumenten elektronica, dat willen we ook graag blijven. We willen vooral meer merkvoorkeur creëren.

Waar kijk je het meeste naar uit deze sportzomer?
Voornamelijk de gezelligheid.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
De Marketing Manager van Albert Heijn.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van juni 2012

0

Share This Post

Leave a reply