…in de Schijnwerper: Stefan van den Berg, Managing Director Meetic Nederland

…in de Schijnwerper: Stefan van den Berg, Managing Director Meetic Nederland

Stefan van den Berg studeerde HBO Communicatie en is via marketingfuncties bij Wegener en Talpa bij Meetic Nederland (o.a. Lexa.nl) terecht gekomen. Daar is hij sinds 5 jaar Managing Director. Marc Antonioli, voorheen Q-Music, gaf in Keep in Mind 18 aan graag zijn ex-collega deze vragen te willen stellen. Over een reislustige ex-autopoetser met bewondering voor een paarse vakvrouw.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Na een vliegende start als autopoetser en krantenjongen heb ik al snel carrière gemaakt toen ik in kanariegeel pak met Hawaii-blouse het Tikibad in Duinrell bestierde als horecamedewerker.

Hoe ben je in het vak gerold?
Tijdens mijn opleiding HBO Communicatie in de co-op vorm werd mijn studie elk half jaar afgewisseld met een half jaar werken. Zo kwam ik via Yakult en ING bij de Arcade Media Groep terecht, waar ik de eer had om met o.a. Giel Beelen JFK Jazzradio te lanceren. Daarna heb ik het media vak nooit meer verlaten.

Op welke campagne ben je het meest trots?
De campagne ‘Lexa.nl, als het om daten gaat’. Het is geen creatief hoogstandje, maar heeft door duidelijke differentiatie en de juiste mediaplanning wel in korte tijd van Lexa.nl de marktleider gemaakt in een sterk concurrerende markt. Daarnaast ben ik trots dat wij als enige datingsite een niet-goed-geld-terug policy hebben middels de Beste Date Garantie.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
De focus op dating en niet zozeer op een serieuze relatie. Elke relatie start immers met een leuke date. Als je je in eerste instantie focust op het vinden van het laatste, dan zal deze date uiteindelijk niet alleen leuk, maar ook een stuk succesvoller zijn dan wanneer je je pijlen rechtstreeks afvuurt op een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Swantje Brennecke, helaas niet meer werkzaam voor Mindshare. Er zijn weinig onderzoekers in dit vak die kort, simpel en met enthousiasme gedegen en onderbouwde conclusies formuleren die direct leiden tot resultaat.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Nog meer reizen. Elk jaar maak ik al een rondreis door telkens een ander ver land. Een wereldreis in 20 jaar, zeg maar. Zonder dit werk zou ik die wereldreis zeker versnellen en uitbreiden. Er is zoveel moois te zien op de wereld.

Als jij een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Vrolijk, actief, direct, soms een tikkeltje onvoorspelbaar, maar hoe dan ook verrassend.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
Facebook, Linkedin, MWG en natuurlijk ook van Lexa.nl. In m’n vrije tijd ben ik ook regelmatig te vinden bij motorclub ‘De Leidse Glibbers’.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Bijna alles is leuk, maar vraag je altijd af of een bepaalde stap je ook verder brengt naar je uiteindelijke doel.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Met iedereen die snel carrière wil maken zou ik willen delen: denk niet (alleen) aan waar je over 5 jaar wilt staan, maar sta ook open voor kansen die elke dag voorbij kunnen komen. Komt er een mooie, onverwachte voorbij, pak die dan met beide handen aan.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Ik signaleer dat er in de media relatief veel singles werkzaam zijn. Voor hen is het belangrijk om te weten dat 1 op de 3 singles al actief gebruik maakt van online datingsites. Bovendien geeft 1 op de 5 stellen al aan dat ze elkaar via een online datingsite te hebben ontmoet. Dit is natuurlijk een ontwikkeling die geen enkele single mag missen! 😉

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Adverteerders lijken elkaar steeds meer en letterlijk te overschreeuwen. Het bereiken van de daadwerkelijke doelgroep, het overbrengen van de boodschap en de daarbij behorende creatieve vertaling lijkt van steeds minder belang en is steeds verder te zoeken.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Lexa.nl moet dan gezien worden als hét merk dat ervoor gezorgd heeft dat online dating volledig geaccepteerd is. Door altijd de wensen van en ontwikkelingen onder singles in Nederland centraal te stellen in zowel product als communicatie heeft Lexa.nl tegen die tijd bij heel Nederland laten doordringen dat online daten écht de normaalste zaak van de wereld is.

En daarna?
Mede door de samenwerking met onze aandeelhouders in Europa en de Verenigde Staten zal Lexa.nl dan nog steeds op alle (nieuwe) platformen marktleider zijn en brengt singles nog altijd op de juiste en op nieuwe manieren met elkaar in contact.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Aan Erik de Zwart, met wie ik bij Talpa Radio met veel plezier heb gewerkt en van wie ik niet alleen veel heb geleerd, maar aan wie ik ook een groot netwerk te danken heb. Hij is altijd actief bezig met allerlei projecten en ik ben erg benieuwd naar de status en achtergrond daarvan.

 

0

Share This Post

Leave a reply