…in de Schijnwerper: Marene Arnold, Marketing Manager Benelux Dyson

…in de Schijnwerper: Marene Arnold, Marketing Manager Benelux Dyson

Stofzuigers. Doorgaans niet het meest sexy verkoopproduct, maar dat geldt niet voor Dyson. Het mooiste paard van stal inspireert Marketing Manager Benelux Marene Arnold tot meer dan traditionele media-inzet. Deze nuchtere dame heeft een hekel aan ongenuanceerd napraten en ergert zich vaker wel dan niet aan tv-reclame. Waar loopt ze dan wel warm voor?

Wat was je eerste bijbaantje?
Mijn moeder had een uitzendbureau en zette mij al snel aan het werk. Vanaf mijn 14e heb ik allerlei baantjes gehad, variërend van schoonmaker tot callcentermedewerker. Ik heb zoveel gedaan, maar volgens mij stond ik voor mijn eerste bijbaantje aan de lopende band bij een bedrijf dat potten honing afvulde.

Hoe ben je in het mediavak gerold?
Via een uitzendbureau natuurlijk.

Op welke campagne van Dyson ben je het meest trots?
Ik werk pas een jaar bij Dyson, dus ik kan er nog niet veel noemen. Maar ik ben wel blij dat we het voor elkaar hebben gekregen om naast de traditionele televisiecampagne, ook voor het eerst een online campagne in te zetten. Tot nu toe zijn de campagnes altijd redelijk traditioneel ingezet en ik hoop daar nog meer verschil in te kunnen maken.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
De campagne loopt te kort om daar iets van te zeggen.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Daar ben ik niet mee bezig. Ik probeer zo goed mogelijk mijn werk te doen en leer van collega’s en mensen die ik tegen kom, zowel lokaal als internationaal.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan woonde ik in New York of Chicago, gaf ik literatuurles aan volwassenen en stond ik parttime achter de toonbank in een kleine koffietent. Ik realiseer me dat ik dit volkomen idealiseer, maar het is een plan B (of C) voor als ik het ooit allemaal zat ben.

Kunnen we je op Twitter, LinkedIn en Facebook vinden?
Niet op Twitter, dat vind ik niet interessant. Wel op Facebook en Linkedin. Ik ben een passieve Linkedin-gebruiker, maar het is handig om er aanwezig te zijn.
Ik erger me aan mensen die een Linkedin-verzoek sturen zonder enige tekst en uitleg, terwijl ik geen idee heb wie ze zijn. Wat bezielt ze?
Facebook vind ik heerlijk, zo blijf ik op de hoogte van het doen en laten van mijn vrienden en familie. Het is ook een lekker tijdverdrijf op mijn iPhone.

En welke bladen lees je graag?
Ik kan niet zonder mijn krant het Parool, en af en toe de Volkskrant. Ik sta ’s ochtends extra vroeg op om rustig te kunnen ontbijten met de krant. Verder lees ik Elle, Linda, Vrij Nederland, en ook veel buitenlandse modebladen.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Van mijn ouders heb ik meegekregen dat je altijd werkt, je volledig inzet en niet opgeeft. Dat geldt niet alleen voor je carrière, maar voor het hele leven.

Wie zou je zelf een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Ik heb absoluut niet het idee dat ik de wijsheid in pacht heb. Maar bovenstaande tip is voor iedereen van toepassing.

Wat is je favoriete commercial?
Ik kijk nauwelijks televisie. Als ik ‘m aan heb, zie ik vooral reclames waar ik me aan erger. Behalve reclames van biermerken, maar de nieuwe Grolsch ‘Plop’-commercial is wel weer tenenkrommend slecht. In printreclames vind ik Absolut altijd sterk.

Over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je enorm op?
Dat mensen elkaar ongenuanceerd napraten. Dat vind ik zo dom.

Wat wil je over vijf jaar met jouw merk hebben bereikt?
Een naamsbekendheid van minstens 90%!

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf wel eens willen stellen?
Aan Marcel Alexander Wiebenga van Sizzer. Goede muziek onder een commercial is vreselijk belangrijk.

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van December 2011


0

Share This Post

Leave a reply