…in de Schijnwerper: Matthijs van Ewijk, Communicatie & Promotiemanager KARWEI

…in de Schijnwerper: Matthijs van Ewijk, Communicatie & Promotiemanager KARWEI

Matthijs van Ewijk. Ooit mede verantwoordelijk voor het muzikale succes van Anastacia, K3, Il Divo en Live in Nederland als Product Manager bij Sony BMG. Maar nu bouwt hij vol overgave mee aan de ambitieuze doelstellingen van de decoratieve bouwmarkt KARWEI. En met succes: in 2011 kon hij diverse prijzen in de vitrinekast schuiven, waaronder de eervolle titel ‘Beste Bouwmarkt van Nederland.’ Wat je ook bedenkt, het is geen punt voor Matthijs.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Op donderdagavond en op zaterdag verkoper in een platenzaak.

Hoe ben je in het mediavak gerold?
Ik ben ooit via via als stagiair bij een platenmaatschappij gevraagd. Daarna ben ik op het juiste moment de juiste mensen tegengekomen.

Op welke campagne van KARWEI ben je het meest trots?
Het thema van de campagne is de afgelopen drie jaar “Wat je ook bedenkt. Geen punt bij KARWEI” geweest. De campagne geeft perfect weer waar we als formule voor staan: de combinatie van een compleet constructief assortiment én verrassende decoratieve producten. Dat geeft onze klanten (mannen, maar ook vrouwen!) de mogelijkheid om al hun woonwensen te realiseren. Van woonkamer tot boomhut. Wat je ook bedenkt…

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
We doen bijna dagelijks onderzoek, en daaruit blijkt dat de campagne erg goed scoort. Maar veel belangrijker is dat je voeling houdt met je klanten. Dan weet je pas écht of de campagne werkt. KARWEI wordt gezien als een onderscheidende speler binnen de Doe Het Zelf-markt. De positionering als ‘de decoratieve bouwmarkt van Nederland’ zorgt voor een nieuwe en veel bredere klantgroep. We zijn dan ook de snelst groeiende keten in de markt. De consument heeft ons dit jaar daarvoor beloond met ‘Beste Bouwmarkt’. Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen van je klanten.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Om eerlijk te zijn haal ik niet zo heel veel inspiratie uit het mediavak zelfs. Wel word ik geprikkeld door de winkelbeleving en reclame-uitingen van bedrijven als Urban Outfitters, Uniqlo, IKEA en natuurlijk Apple met zijn Apple Stores.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Met een rugzak op de wereld rond.

Kunnen we je op Twitter, LinkedIn en Facebook vinden? Zo ja, welke waarde hebben deze netwerken voor jou? (En zo niet, heb je daar een specifieke reden voor?)
LinkedIn is een must have. Facebook vind ik op zichzelf niet zo interessant, maar door het te combineren met Flipboard is het magisch. Je persoonlijke, interactieve krant met daarin al je interesses (bedrijven, muziek, kunst, film) in combinatie met je vriendennetwerk vind ik de meest relevante sociale contentvorm van dit moment.

En welke bladen lees je graag?
Geen.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Alleen eigenwijze mensen maken het verschil…

Wat is je favoriete commercial?
De ING ‘Oranje Leeuwen’ WK-commercial. Daarmee werd perfect ingespeeld op het heersende sentiment.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou het komende jaar echt niet missen?
Videobillboards.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je enorm op?
Ik verbaas me in toenemende mate over bedrijven die new business proberen te scoren met telefonische acquisitie.

Wat wil je over vijf jaar met jouw merk hebben bereikt?
We hebben nog een aantal mooie doelstellingen liggen. Daarbij staat de consument centraal. Verder wil ik daar natuurlijk niets over verklappen.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf wel eens willen stellen?
Aan de mannen die tien jaar geleden met het, toen in verval geraakte, Amsterdamse merk Scotch & Soda aan de slag gingen. Vorig jaar verkochten ze het inmiddels wereldwijd succesvolle bedrijf voor een mooi bedrag aan Sun Capital. What’s next?

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van Oktober 2011

0

Share This Post

Leave a reply