Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig?

Je mobiel opladen in een Vodafone-taxi bekleed met de Union Jack, een twitterende koelkast en de vossenjacht van Starbucks en Lady Gaga, Mindshare selecteerde een aantal aansprekende communicatie- en reclamecases uit het wereldwijde aanbod.


INTEL – THE MUSEUM OF ME

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe een tentoonstelling over jouw leven er uit ziet? Intel regelt dit voor je met de ‘Museum of Me’ Facebook App. De App creëert een visueel archief van je sociale leven. Log in op Facebook en Intel download automatisch je Facebook-data. Het museum laat je zien met welke vrienden je het meest contact hebt, welke woorden je gebruikt op je profielpagina, welke foto’s je hebt geupload, en waar je vrienden vandaan komen. Als klap op de vuurpijl krijg je een fotocollage van je vrienden die samen een grote foto van jou vormen. Een vlekkeloze executie van een mooi idee, zeker de moeite waard om even te bekijken: www.intel.com/museumofme

 

STARBUCKS AND LADY GAGA TEAM UP FOR SCAVENGER HUNT

 

Het wereldberoemde koffiemerk Starbucks is in zee gegaan met popster Lady Gaga voor een twee weken durende vossenjacht voorafgaand aan de release van haar nieuwe album ‘Born this Way’. Het spel nodigde fans van de ster uit om aanwijzingen te ontcijferen die verstopt waren in een aantal digitale platformen van Starbucks, waaronder Facebook, Twitter en Foursquare. De prijzen lagen voor het oprapen: VIP-toegang tot een van de komende concerten van de zangeres, en gesigneerde merchandise. De samenwerking tussen Starbucks en Gaga is een ‘match made in social media heaven’: Lady Gaga bereikte als eerste de magische grens van tien miljoen Twitter-volgers en Starbucks was het eerste merk die in juli vorig jaar tien miljoen Facebook Likes verzamelde.

 

VODAFONE TAXI’S BIEDEN MOBIELE BETALING EN MOBIEL OPLADEN AAN

Vodafone houdt de Londenaren graag aangesloten met een taxivloot waarin passagiers de mogelijkheid krijgen hun mobieltjes op te laden. Vodafone-klanten kunnen bovendien gemakkelijk de taxirit betalen via een sms’je. De taxi’s zijn ingepakt in een kleurrijke Union Jack ‘wrap’ die is opgebouwd uit de namen van de meer dan 2000 straten die Londen telt. De opvallende taxi’s zijn gemakkelijk te herkennen voor iedereen die even zijn mobieltje wil opladen. De taxicampagne werd opgevolgd door de eerste Vodafone branded Heathrow Express treinen.

KARL LAGERFELD PIMPT DIET COKE FLES

Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld brengt haute couture naar priklimonade door drie nieuwe flesontwerpen te onthullen. Lagerfeld (77) is de ideale ambassadeur voor Diet Coke door in 2001 bijna 45 kilo af te vallen, door, zoals hij beweerde, alleen gestoofde groente en Diet Coke te consumeren. De wit-, roze- en zwartgekleurde limited edition-flessen waar Lagerfelds signature silhouette op te zien is, zal deze maand in de winkel verkrijgbaar zijn. Naast het ontwerp heeft Lagerfeld ook de modellen Coco Rocha, Heidi Mount en Jeneil Williams gefotografeerd voor de Diet Coke reclamecampagne.

DE TWITTERENDE KOELKAST

Door hun drukke levensstijl en hun voorkeur voor andere drankjes drinken de Brazilianen niet genoeg water. Het watermerk Bonafont wilde hier iets aan doen en heeft de Tweeting Fridge geïntroduceerd. De koelkast is cadeau gedaan aan een invloedrijke twitterende Braziliaanse celebrity en dankzij een slim stukje techniek twittert deze koelkast elke keer wanneer hij wordt geopend. Je zou echt eerst even de video moeten bekijken: http://vimeo.com/23065853
TWITTER INTRODUCEERT DE ‘FOLLOW’ BUTTON
Twitter heeft een ‘Follow’ button geïntroduceerd waarmee gebruikers gemakkelijk nieuwe Twitter-accounts kunnen vinden en volgen. Websites als IMDb, AOL, CBS, Glamour, GQ, MTV, Wired, Vanity Fair, The Wall Street Journal en The Washington Post hebben de button al toegevoegd.

JVC LANCEERT POP-UP FESTIVAL

 

JVC organiseert in samenwerking met Ruby Rose, Australisch model, presentator, DJ en host van MTV Style in Down Under een nieuw pop-up muziekfestijn in Sydney deze zomer. Het festival is getiteld ‘Bustival’ en is, zoals de naam al suggereert, een muziekfestival in een bus die wordt bestuurd door Ruby Rose herself (die ook meteen het draaien van de muziek voor haar rekening neemt). De bus loopt diverse festivals af en de Twitter followers van Ruby worden uitgenodigd deze ervaring mede vorm te geven door uit te kiezen welke muziek ze draait en waar ze moet stoppen. Volg Ruby op Twitter: @RubyRose1

 

Bekijk meer inspirerende campagnes op www.infectious-online.com

 

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van Juni 2011

0

Share This Post

Leave a reply