Mindshare schrijft geschiedenis

Mindshare schrijft geschiedenis

Mindshare heeft als enige mediabureau in Nederland voor de derde keer de belangrijkste AMMA voor Mediabureau van het Jaar in ontvangst mogen nemen tijdens de tiende Annual Masters of Media Awards (AMMA) 2010 gisteravond in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Eerder won Mindshare de AMMA in 2005 en 2009. “We zijn nog nooit zo trots geweest op ons paarse bloed”.

Mindshare ontving naast de nominatie voor Mediabureau van het Jaar ook een nominatie voor de KPN-case van iTV Pauzeknop in samenwerking met MediaMonks en RTL. In de categorie beste media-innovatie werd Starcom winnaar met de 3D-projectie van Samsung (zie hierover ook het artikel ‘Ook billbored?’ elders op deze blog).

Drie maal is scheepsrecht
Voor Mediabureau van het Jaar waren ook OMD en Initiative genomineerd. De spanning liep voor de uitreiking voor de belangrijkste AMMA hoog op, zeker ook omdat OMD en haar klant Vodafone eerder op de avond al drie AMMA’s in ontvangst hadden mogen nemen. Toen het verlossende woord werd gesproken, kon Mindshare haar geluk niet op. Waar andere mediabureaus de felbegeerde award hooguit een keer wonnen, heeft Mindshare de AMMA nu voor de derde keer in ontvangst mogen nemen (waarvan twee keer op rij). Met dit unieke ‘drie maal is scheepsrecht’ heeft Mindshare geschiedenis geschreven.

Juryvoorzitter Jan Knaap wist dit in prachtige bewoordingen die vele Mindshare-medewerkers kippenvel bezorgden te vangen: Mindshare is ‘de Champions League in alles’, en uit het juryrapport: ‘De marktleider die sneller groeit dan de markt. Het mediabureau waar het communicatievak altijd een beroep op kan doen. Het enige bureau dat als bureau zo zichtbaar is.’

“Alles begint en eindigt bij media”
Om in het thema van de AMMA-avond te blijven: het oordeel van de jury is een fantastische bekroning op het werk dat Mindshare de afgelopen jaren heeft verzet. Uiteraard voor onze klanten, maar ook achter de schermen hebben we hard gewerkt om Mindshare naar een hoger niveau te tillen. Ruud de Langen (CEO): “Deze AMMA is een prachtige erkenning voor onze Mindshare mensen en hun passie voor media. En voor onze klanten en het werk dat we voor ze doen. Bovendien zijn we ons er meer dan ooit van bewust dat deze derde bekroning nooit mogelijk zou zijn geweest zonder GroupM en alle externe relaties die onze mensen niet alleen het afgelopen jaar, maar ook de jaren daarvoor hebben ondersteund in de werkzaamheden voor onze klanten.”

Volgens Alex Stil (COO) is deze AMMA vooral een belangrijke stimulans om door te gaan op de koers die Mindshare vorig jaar heeft ingezet. “Om te blijven beitelen en schaven aan onze mensen, aan onze kwaliteit, onze visie en de resultaten die we boeken. Het is fantastisch om over de hele breedte gewaardeerd te worden, maar we blijven gewoon met beide benen op de grond.”

Ondanks zijn blijdschap blijft ook Ton Schoonderbeek (Regional Leader Nordics & Benelux) nuchter onder het succes: “Alles begint en eindigt bij media. Dat is waar Mindshare voor staat. Met de AMMA voor Mediabureau van het Jaar ‘klopt gewoon alles’.” Maar hij voegt er nog wel aan toe: “We zijn nog nooit zo trots geweest op ons paarse bloed”. Liedewij Hentenaar, die onlangs het directieteam is komen versterken, formuleerde het als volgt: “Voor mij is er geen betere bevestiging dat ik mijn keuze gemaakt heb voor Mindshare dan deze AMMA”.

Meer over Mindshare vind je in de papieren uitgave van de Adformatie van 20 mei 2011, waarin onder meer een interview met Ton en Ruud is opgenomen.


>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van Mei 2011


 

0

Share This Post

Leave a reply