…in de Schijnwerper: Marion Moerman, Media Manager NL Kraft Foods

…in de Schijnwerper: Marion Moerman, Media Manager NL Kraft Foods

Marion Moerman, Media Manager NL Kraft Foods. Duidelijk een volger op Twitter maar daarbuiten is ze dat in geen geval. Ze begon als student Communicatiewetenschap haar mediacarrière bij Initiative Media en is dertien jaar later verantwoordelijk voor de mediabeleving van een breed scala aan merken bij Kraft Foods. Van faxen, filen en kopiëren naar een gepassioneerde vakvrouw met humor.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Naast – uiteraard- oppas was ik vakkenvuller in de buurtsupermarkt.

Hoe ben je in het vak gerold?
Ik ben in het vak gerold door als student een vakantie te boeken zonder geld op zak te hebben. Ik ben vervolgens bij een uitzendbureau heel hard ‘Help’ gaan roepen met als gevolg dat ik bij Initiative Media aan de slag kon om te faxen, filen, kopieren en stapels TV-uitzendschema’s te versturen. Enthousiast geworden door het werk wat bij een mediabureau wordt gedaan (dat was dus niet noodzakelijk mijn vakantiewerk!) kon ik na de vakantie parttime blijven en ben ik er na mijn studie fulltime aan de slag gegaan.

Op welke campagnes ben je het meest trots?
We ondersteunen een brede portfolio aan merken, dus dat is lastig kiezen. Maar om toch een keuze te maken kies ik voor twee van meer recente datum: Cote D’Or en Team Liga.

Wat maakt deze campagnes zo succesvol?
De campagne van Cote D’Or is net van start gegaan, dus we weten uiteraard nog niet hoe succesvol deze gaat worden. Wat de campagne zo aansprekend maakt, is dat de consument via verschillende kanalen en met prachtige beelden de smaak van goede chocola kan beleven, én proeven.

En Team Liga, omdat het een mooi Nederlands merk koppelt aan succesvolle sportdames in een ‘Nederlandse’ sport en op die manier laat zien waar Liga voor staat. Ook deze sponsoring is net van start gegaan en moet nog geëvalueerd worden, maar de reacties die we krijgen zijn in ieder geval al positief!

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Ik bewonder niet specifiek een persoon, maar iedereen met passie voor het vak, gedegen kennis en humor.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Als dochter van een politieman die een studie Communicatiewetenschap volgde leek communicatie bij de politie me altijd wel wat.

Als Marion Moerman een merk zou zijn, hoe zou je dat merk dan omschrijven?
Betrokken, eerlijk en enthousiast.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
Ik ben lid van Facebook, LinkedIn en Hyves. En ik ben een volger op Twitter. Ook ben ik lid van de MWG en Vrouwen in Marketing en Communicatie (VMC).

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Eigenlijk zijn dat er twee: ‘Blijf bij jezelf’ en ‘Luister naar je buikgevoel’.

Wie zou je een tip willen geven en welke zou dat zijn?
Ik heb geen specifieke tip. Of het moet een meer-dan-standaard ‘Carpe Diem’ zijn voor iedereen die, net als ik, zo nu en dan ‘struggles’ met een drukke, uitdagende baan en een gezellig, maar soms ook veeleisend privéleven. En misschien moet ik dan ook maar de eerste zijn die mijn eigen tip zo nu en dan ter harte neemt!

Welke ontwikkeling in de media mogen we volgens jou echt niet missen?
Dat is Conversation Management. En een bevlogen presentatie van Steven van Belleghem daarover mag je zeker niet missen!

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Ik wind me niet zo gauw op.

Wat wil je over drie jaar met jouw merk hebben bereikt?
Aangezien ik niet verantwoordelijk ben voor één merk is dat lastig te zeggen, maar Kraft Foods wil Europe’s favorite snacking company zijn en ik hoop daar mijn bijdrage aan te leveren.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Aan Ruud de Langen van Mindshare !

—-

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van Mei 2011

 

0

Share This Post

Leave a reply