Online community management Volvo naar Mindshare

Volvo Cars Nederland heeft bekend gemaakt haar online community management onder te brengen bij Mindshare. In de rol van Community Manager draagt Mindshare zorg voor het ontwikkelen en uitrollen van Volvo’s online community strategie.

Mindshare heeft Jantine van Dijk aangesteld als community manager Volvo. Van Dijk ziet toe op de klantinteractie binnen Volvo’s eigen kanalen. Samen met een team van specialisten zal Mindshare alle online activiteiten en buzz rondom het merk Volvo continu monitoren. Mindshare maakt hierbij gebruik van buzz tracking tool Sysomos. Voor creatie wordt nauw samen gewerkt met het online marketingbureau 4D, onderdeel van EURO RSCG.

 

Marjolijn van den Heuvel, Marketing Manager Volvo, over de keuze voor Mindshare: “Internationaal werkt Volvo al met Mindshare op gebied van Social Media en met Euro RSCG 4D voor content/creatie, dus het is voor ons de meest logische stap om dit ook nationaal door te voeren. Mindshare met hun media-kennis en expertise in monitoring & analyses en 4D met online creatie. Hierdoor nutten we ook maximaal de interactie en integratie uit, omdat deze bureaus bij alle projecten worden betrokken, samen met diverse afdelingen binnen Volvo.

Ruud de Langen, CEO Mindshare, vult aan: “Het is de visie van Mindshare om een geïntegreerde aanpak van communicatie na te streven. Voor Volvo brengen we dit nu in praktijk door in de betaalde en eigen kanalen, inclusief sociale media, de communicatiestrategie consistent uit te voeren. Hiermee helpen we Volvo om zich positief van de concurrentie te kunnen onderscheiden.”

0

Share This Post

Leave a reply