Ton goes Europe

Ton goes Europe

Begin februari kondigden we het al aan. Mindshare’s Ton Schoonderbeek is benoemd tot Regional Leader Europe. Samen met de Duitse Christof Baron en Engelse Jed Glanvill zwaait de nuchtere Ton per direct de scepter over de Europese markt. Iets wat overdreven gezegd natuurlijk, maar wat betekent deze stap nu eigenlijk? We zetten uiteen.

Haan(tje)
Het is alweer lang geleden dat Ton werd gekozen als meest veelbelovende reclametalent door het GVR en hiervoor de Coq d’Honneur in ontvangst mocht nemen. Ook zag het vakblad Media & Marketing Europe hem tweemaal als “one of the faces under 40 years  to watch” in 1995 en 2002. Maar, in de jaren  die we inmiddels verder zijn kunnen we met gerust hart stellen dat hij zijn benoeming heeft waargemaakt. De oprichting van Mindshare Nederland in 1999 samen met Marijke van Outersterp, het initiatief voor de AMMA awards vanuit zijn voorzitterschap van de VEA, de start van GroupM in 2005, zijn bestuursrol voor de VEA en recent nog zijn functie in het campagneteam voor de succesvolle tentoonstelling Reclameklassiekers in de beurs van Berlage. Sinds 2009 is Ton ook verantwoordelijk voor Mindshare België, en nu komt daar Europa – en dan in het bijzonder de business in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen – bij.

Wie is toch die man…?
De perfecte stap, aldus Ton.  Hij ziet zijn nieuwe rol dan ook als inspirerend, en vindt het een spannende uitdaging. Vooral ook omdat hij zijn betrokkenheid met Mindshare en haar opdrachtgevers in Nederland behoudt. Maar wie denkt dat Ton vooral de vele luchthavens zal gaan bestuderen heeft het mis. Anno 2011 bieden de nieuwe technologieën perfecte mogelijkheden voor managen op afstand. En hoe hij deze nieuwe rol combineert met zijn gezin met 4 kinderen in de leeftijd 8 tot 15? Ton: “De vraag of ik thuis nu de man wordt die op zondag het vlees komt snijden is me al vaak gesteld, maar dat is redelijk old school denken over managen. We hebben goede managers in de landen. Ik ken ze allemaal al jaren. Mijn rol is ze vooral te stimuleren en coachen om te scoren op de financiële performance, client satisfaction, de vernieuwing van het aanbod, de cultuur van het bureau en samenwerking in de regio. Dat betekent natuurlijk dat ik er voor ze moet zijn via alle communicatiekanalen en soms ter plekke. Maar niet door continu naast hun bureau te zitten”.

Clustermanagement
Maar wat is nu precies het idee van het nieuwe EMEA leadership Team? Na het vertrek van voormalig Europees leider Nick Waters heeft Mindshare het even zonder Europees management moeten doen. Lang genoeg om te beseffen dat management op onmisbaar is, maar wel efficiënter kan en moet. Omdat 42 landen onmogelijk door één persoon even effectief geleid kunnen worden, gelooft Mindshare’s worldwide CEO Dominic Proctor daarom in dit nieuwe clustermanagement.  Het oppervlakkige en ceremoniële Europese leidinggeven laten ze hiermee voorgoed achter zich. De nieuwe clusterstructuur vergemakkelijkt de implementatie van Mindshare’s strategie over alle markten waarmee verdere groei voor de EMEA markten sneller gerealiseerd kan worden. Daarnaast biedt deze structuur ruimte voor echt leiderschap en een optimale ontwikkeling en deling van kennis en talent, met z’n drieën zijn de lijnen korter en  kan er simpelweg meer werk worden verzet. Naast de drie benoemde regional leaders Ton, de Duitse Chris Baron en de Engelse Jed Glanvill bestaat het EMEA management uit CFO Dianne Buchanan, Chief Strategy Officer Nick Emery en Global CEO Dominic Proctor.

Hoe nu verder?
Voor Mindshare Nederland verandert er in eerste instantie niet heel veel. Ton behoudt zijn betrokkenheid met lokale ontwikkelingen en Mindshare’s opdrachtgevers in Nederland. Vrij recent nog trad Liedewij Hentenaar toe tot Mindshare’s management team. Zij vormt samen met Ruud de langen, Alex Stil en natuurlijk Ton het management van Mindshare in Nederland. Uniek binnen de branche en typerend voor Mindshare’s nuchtere hands-on mentaliteit. De diverse management werkzaamheden worden optimaal verdeeld en binnen ieders specialisme, wat efficiënt en effectief management en directe betrokkenheid bij klanten kan waarborgen.

Ton besluit: “Ooit was ik dus een talent en de grootste uitdaging de komende tijd in Europa is om nieuwe talenten te ontwikkelen en aan ons te binden. Maar ook nog eens diverser dan ooit, door de polarisatie van onze business  in data, analytics en performance based aan de ene kant en creativiteit aan de andere kant. Geen mooiere tijd om dit nu voor Nederland en Europa te mogen invullen”.

—-

>> Vind hier alle artikelen uit de Keep in Mind mail van Maart 2011

0

Share This Post

Leave a reply