Livestream primeur op YouTube

Livestream primeur op YouTube

Axe 1e adverteerder die livestream op YouTube mogelijk maakt.

Met de “Heaven on Earth” campagne wil mannenmerk AXE op een spraakmakende wijze haar doelgroep bereiken. Naast de TV-commercial waarin beeldschone engelen slechts fantasie blijven, blaast het merk de engelen in dit live branded content project echt leven in. Drie engelen nemen vandaag hun intrek in Heaven on Earth, een luxe villa waar het hen aan niets ontbreekt. Het enige wat nog mist is de ideale man. Op de site van AXE kunnen deze engelen via 7 video streams 24/7 gevolgd worden. Ook op YouTube kan het hemelse leven van de dames gevolg worden.

Axe is hiermee de eerste adverteerder in Nederland die livestreamt via YouTube en zelfs de eerste adverteerder in EMEA met een livestream in een YouTube masthead.

In nauwe samenwerking met het mediabureau Mindshare realiseerde YouTube voor AXE (Unilever) de mogelijkheid tot livestream advertenties via mastheads binnen de YouTube omgeving. Een masthead is een interactieve homepage takeover en genereert gemiddeld 3,5 miljoen views per dag. Door in de masthead 30 seconden livestream ‘weg te geven’, wordt de kijkers’ nieuwsgierigheid gewekt en prikkelen we de kijker om op de campagne site nog meer livestream te bekijken. Op een speciaal YouTube thema kanaal (www.youtube.com/axeeffect) kan al het videomateriaal rond deze campagne verder worden verzameld.

Deze YouTube innovatie voor AXE is een Benelux initiatief van Unilever, de mediabureaus Mindshare Nederland en Mindshare België, en de Brand activation Group (BAG): een samenwerking van reclamebureaus MediaRepublic en Ubiquity. De behoefte naar continue innovatie van de betrokken partijen, heeft het op de mogelijk gemaakt livestream advertenties binnen de Benelux markt op de kaart te zetten. In totaal zullen er drie mastheads worden ingezet, te weten op 11, 14 en 21 februari, waarbij onderzoek de effecten verder zal onderbouwen.

0

Share This Post

Leave a reply