Schoonderbeek Regional Leader Mindshare EMEA

Schoonderbeek Regional Leader Mindshare EMEA

Dominic Proctor, CEO van Mindshare wereldwijd, heeft vanmorgen het nieuwe management voor Mindshare EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bekend gemaakt. De Europese markt is per direct verdeeld in drie clusters die ieder separaat worden geleid, aldus Proctor. Ton Schoonderbeek, Christof Baron en Jed Glanvill (respectievelijk CEO Benelux, Duitsland en UK) zijn benoemd tot Regional Leaders en vormen het management voor Mindshare EMEA naast CFO Dianne Buchanan , Chief Strategy Officer Nick Emery en Proctor zelf.

Schoonderbeek, oprichter van Mindshare Nederland, wordt verantwoordelijk voor Scandinavië bovenop zijn huidige verantwoordelijkheden. Baron voegt Oostenrijk, Zwitserland en de Centraal Oost Europese landen toe aan zijn verantwoordelijkheden. De Engelse Glanvill blijft aan als CEO van de UK, maar zal tevens toezien op Mindshare Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Zuid-Afrika. De overige EMEA markten zullen direct rapporteren aan Mindshare Worldwide.

Als reden voor dit clustermanagement geeft Proctor dat “het onmogelijk is voor één persoon om de in totaal 42 landen even effectief te managen. Een jaar telt simpelweg niet genoeg dagen om binnen iedere markt het daadwerkelijke verschil te maken. Klassieke Europese management structuren zijn veelal ceremonieel, oppervlakkig en niet meer van deze tijd. Dat laten we achter ons.”

Schoonderbeek hierover: “Deze structuur biedt ruimte voor echt leiderschap en een optimale ontwikkeling en deling van talent en kennis. Het vergemakkelijkt de implementatie van onze strategie binnen iedere markt wat verdere groei – zowel nationaal als voor de EMEA- mogelijk maakt. Mindshare’s kracht was altijd al ons nauw verbonden wereldwijde netwerk. Deze verschuiving zal ons ook hierin naar een hoger niveau tillen.”

“Deze nieuwe rol is een inspirerende en spannende uitdaging. Ook omdat ik mijn betrokkenheid met Mindshare en onze opdrachtgevers in Nederland behoud. Samen met het lokale managementteam – Ruud de Langen, Alex Stil en Liedewij Hentenaar- kan Mindshare’s sterke positie in Nederland nu nog verder uitgebouwd worden. De leidende positie van Mindshare in Scandinavië maakt dat ik veel kansen zie voor een verdere innovatie van ons aanbod in de totale Benelux-Nordic regio. ”

Proctor voegt hier aan toe: “Als je kijkt naar het EMEA team dat zal gaan opereren naast onze internationale klantteams en de gespecialiseerde teams binnen bijvoorbeeld Digital, Business Planning, Communicatie Planning en Trading, dan zie je een unieke en optimale bundeling van krachten waarmee we onze opdrachtgevers en markten verder op weg helpen. Het is een win-win: de verschillende markten worden voorzien van meer input en kennis, de drie Regional Leaders verbreden hun horizon en ervaring, de teams onder hen krijgen meer ruimte om door te groeien en onze opdrachtgevers profiteren van een sterker netwerk. Dat is het ultieme doel.”

0

Share This Post

Leave a reply