Hoe doorsnee is uw mediabureau?

Hoe doorsnee is uw mediabureau?

Hoe doorsnee is uw mediabureau?

Volgens het WTO waren er wereldwijd in 2009 880 miljoen vakantiegangers. En Frankrijk heeft al enkele jaren de twijfelachtige eer de top 10 populairste vakantiebestemmingen aan te voeren met 74 miljoen visiteurs (waarvan het gros op dezelfde zaterdagen auto, inboedel en familieleden heen en weer sleept).

En wij Nederlanders? In februari meldde NBTC-NIPO dat we twee procent minder vakantieplannen hadden dan vorig jaar. Thuisblijven was heus zo gek nog niet! En we zijn zeker niet de enige: sinds de recessie bezigen de Amerikanen hier een nieuwe term voor: staycation, ofwel een thuisblijfvakantie. Degenen onder ons die al wel een vakantie hadden gepland, wilden vooral naar (goh!) Frankrijk, Spanje en Italië. En door de crisis groeide uiteraard ook de belangstelling voor een vakantie in eigen land.

Deze zomereditie van de nieuwsbrief leek ons een aardige aanleiding om te achterhalen of deze voorspellingen klopten. De onderzoekspopulatie: de collega’s van Mindshare (heus, wij gaan ook op vakantie). Dus: hoe gemiddeld is ons vakantiegedrag?

En wat blijkt?
Uw mediabureau is behoorlijk doorsnee. Wat vakanties betreft dan.
Driekwart van ons pakt zijn biezen min of meer verplicht tijdens de schoolvakantie. Een derde zoekt het inderdaad dicht bij huis: Drente, Brabant en Zeeland blijken fantastische vakantiebestemmingen te zijn. Ook Frankrijk is een ideale familieplek: niet te ver rijden met kids op de achterbank, én niet te prijzig. Alleen dat al draagt bij aan je vakantiegevoel. In ‘s werelds meest populaire vakantieland besteedt bijna een kwart van Mindshare zijn vakantiedagen (een van onze collega’s overweegt al jaren geen andere bestemmingen meer). En ja, ook Spanje, Portugal en Italië vinden we leuk.
De collega’s zonder kinderen zoeken het vakantiegevoel buiten het zomerseizoen in de Amerika en Azië. En dan vooral omdat het daar wél mooi weer is. Of dat er familie of vrienden wonen of een bescheiden optrekje bezitten waar je gemakkelijk (lees: goedkoop) kunt verblijven.

We moeten dus toegeven dat we op het gebied van vakantievieren weinig interessants te bieden hebben. Dan moeten we het toch echt van onze media- en marketingactiviteiten hebben. 🙂

0

Share This Post

Leave a reply