…in de Schijnwerper: Mies Hofman, South Africa Tourism

…in de Schijnwerper: Mies Hofman, South Africa Tourism

Na een studie Tourism&Leisure Management startte Mies Hofman haar carrière bij verkeersbureau South Africa Tourism, inmiddels alweer vier jaar geleden. Net terug uit Zuid-Afrika waar ze onze jongens heeft aangemoedigd wisten wij haar te strikken voor ‘In de Schijnwerper’. Want met Zuid-Afrika als host van de World Cup én haar eigen oranje ervaringen aldaar, zijn we enorm benieuwd naar deze Zuid-Afrika vedette.

Ook zo uitgekeken naar het WK? Of ben je niet zo’n voetbalfan?
Met South African Tourism zijn hier natuurlijk al een lange tijd mee bezig. Zuid-Afrika als land is al jaren bezig met de voorbereidingen van het WK. Wij hebben er ook erg naar toe geleefd, hoewel we ons meer hebben gefocusd op de periode voor en na het WK. Dat is voor ons de periode waar we ons op richten.

Peentjes zweten dus voorafgaand aan het WK?
We hebben in de periode voor het WK veel verschillende aanvragen gekregen om mogelijke acties te doen met allerlei verschillende partijen waardoor we het erg druk hebben gehad maar dat hoort er natuurlijk bij.

Hoe spelen jullie wat betreft de marketingcommunicatie voor South African Tourism in op het WK?
We hebben er bewust voor gekozen om tijdens het WK geen grote campagnes op te starten en dus hebben we meer meegelift op het WK dan dat we het hebben gepromoot. Voor ons is het belangrijker dat we juist laten zien dat er nog meer te doen is in Zuid-Afrika dan alleen maar voetbal. Wij zijn er voornamelijk om het land en haar diversiteit te promoten in plaats van het promoten van het WK.

Je bent vorige week zelf in Zuid-Afrika geweest om een wedstrijd bij te wonen, hoe vind je dat Zuid-Afrika het doet?
De sfeer rondom het WK is fantastisch! Alle nationaliteiten lopen door elkaar en er hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer. Het is allemaal erg goed geregeld en alles loopt op rolletjes. Er is veel beveiliging maar die houden zich dusdanig op de achtergrond dat je niet echt merkt dat ze er zijn. Natuurlijk weet je dat ze er staan, maar ze staan er niet heel opzichtig waardoor het gevoelsmatig heel rustig en gezellig overkomt.

Nog een tweede WK trip naar Zuid-Afrika in het vooruitzicht?
Nee, ik ga me nu focussen op de nieuwe marketing campagnes en op de reiswereld. Zodat we na het WK weer aan de slag kunnen met nieuwe campagnes en reisdeals.

Waarom vind jij dat men ook na de World Cup Zuid-Afrika zeker eens moet gaan bezoeken?
Het WK is natuurlijk een prachtig tournooi maar mensen vergeten dat het ook in een prachtig en divers land wordt gespeeld. Er is zoveel bijzonders en moois te zien in Zuid-Afrika dat je aan de paar dagen rondom de wedstrijd niet genoeg hebt om het vele moois te kunnen bewonderen. Dus raad ik aan om na het WK rustig de tijd te nemen en het land te gaan verkennen. De prijzen zullen dan weer zakken naar normaal niveau en dus is er voldoende mogelijkheid om Zuid-Afrika als vakantieland te verkennen.

Ben je van plan de nog komende wedstrijden van Oranje te gaan kijken en zo ja, waar en met wie kijk je deze dan het liefst?
Ik ga inderdaad de wedstrijd van Nederland kijken volledig in oranje outfit met een paar vrienden en vriendinnetjes in een kroeg in Amsterdam. Eerst even een hapje eten en dan lekker de wedstrijd kijken. Ik heb er zin in!

Welke media/sites check je voor het laatste WK nieuws?
Ik check geregeld de speciale WK variant van Nu.nl, de blogs op www.onsoranje.nl en op www.voetbalprimeur.nl. De rest natuurlijk in de landelijke dagbladen en op het WK journaal op TV.

Kunnen onze lezers jouw WK meningen ergens terugvinden op het net? Twitter, Facebook, andere social media? Of is Social Media niet helemaal jouw ding?
Social media is wel mijn ding maar ik ben momenteel wat te druk om mijn gedachten over het WK te delen op een social netwerk.

Welke WK campagne irriteert je het meest?
Om heel eerlijk te zijn heb ik nog niet echt een WK campagne gezien die me irriteert. Alle WK campagnes hebben hun eigen charme.

En welke WK campagne is je favoriet?
De campagnes van Albert Heijn vind ik goed en de campagne van Coca Cola is ook erg leuk.

Welke teams spelen volgens jou de finale op 11 juli?
Ik denk dat Nederland in de finale speelt tegen Argentinie

En tot slot, aan wie zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Henk Kesler van de KNVB

0

Share This Post

Leave a reply