…in de Schijnwerper: Muriël Dalmulder, Diesel Benelux

…in de Schijnwerper: Muriël Dalmulder, Diesel Benelux

Muriël Dalmulder, Duidelijk een vrouw met ballen. All round marketeer en communicatiedier, zelfs gecertificeerd Master Practitioner van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). De voormalig communicatiemanager van Red Bull heeft nu haar plek gevonden als marketing & communications manager bij het denim-merk met ballen, Diesel.

Wat was je eerste (bij)baantje?
Mijn echte serieuze bijbaan, naast het oppassen op de kinderen van mijn vioolleraar, was het werken in het samplingteam van Red Bull.

Hoe ben je in het vak gerold?
Doordat ik tijdens mijn studie werd benaderd om voor Red Bull in het samplingteam te komen werken. Dat was toen Red Bull in december 1995 op de Nederlandse markt geïntroduceerd werd. Vanaf het begin heb ik dit merk zien groeien en heb ik binnen Red Bull de mogelijkheid gekregen mijn vleugels uit te slaan en te landen op de marketingafdeling.

Op welke campagne ben je het meest trots?
Ik ben op zoveel campagnes trots… Voor nu kan ik alleen nog spreken over een event met Red Bull (ik ben pas vanaf september 2009 bij Diesel in dienst), waarbij een van mijn laatste campagnes de Red Bull Knock Out was, op het Scheveningse strand. Amateur motorcrossers streden tegen de wereldtop in de heftigste strandrace ter wereld.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
We gaven iedereen de mogelijkheid zijn of haar grenzen te verleggen. Meer dan 600 man en vrouw deden hier aan mee. De hele wereldtop binnen motorcross was aanwezig. Onder andere Rintje Ritsma, Allard Kalf en Sjimmy Bruijninx kregen snel een spoedcursus van Jurgen van den Goorbergh en deden mee in de titanenstrijd. We behaalden gigantisch veel free publicity, zowel nationaal als internationaal. Toen achteraf helaas bleek dat dit voor nu de laatste was, werden we door veel deelnemers benaderd met de vraag wat ze nodig hadden om het zelf te organiseren.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Ron Walvisch, een oude rot in het vak die mij veel heeft geleerd en mij heeft geïnspireerd. Hij is authentiek, integer en een echte vakman!

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan was ik een coach voor mensen, managers, teams in combinatie met yogalessen.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
Facebook, Diesel.com en LinkedIn, waar ik eigenlijk wel graag vanaf wil maar wat maar niet lukt!

En welke bladen lees je graag?
Happinez, Elle, Link, L’Officiel, Weekend le Vif, Fantastic Man, JFK, Dazed&Confused, Marie Claire, Psychologie magazine, YOGA Journal

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Dat zijn voor mij de ‘Fantastic Four’:

  1. Blijf bij jezelf!
  2. Focus op wat je wilt!
  3. Durf fouten te maken. Als je je les er maar van leert is dat de beste leermeester.
  4. It’s always better to do things and ask for forgiveness later.

En wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Aan iedereen: Carpe Diem – geniet van iedere dag, zorg goed voor jezelf en leef bewust!

Wat is je favoriete reclameslogan?
BE STUPID.
De slogan van onze laatste campagne, eentje met ballen, die iedereen oproept om naar het hart te luisteren in plaats van naar het hoofd. Om het leven te zien zoals het kan zijn, niet zoals het is. Om je fantasie te gebruiken en in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen. Om uit je comfortzone te treden en je routines te verbreken, je grenzen te verleggen, dingen anders te doen dan je gewend bent. Be Stupid.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Tja, toch nog steeds de ontwikkeling van social networks.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Lastig… Ik denk toch wel alle online ontwikkelingen en de blogs die soms al een groter bereik hebben dan bladen en kranten. Ik ben benieuwd waar we over een jaar staan met deze ontwikkelingen!

Wat wil je over vijf jaar met jouw merk(en) hebben bereikt?
Het meest aspirationele lifestyle modemerk zijn, met wortels van denim die als een kasteel staan! The Denim kings of the Benelux!

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Aan Veerle Windels (Belgische freelance fashion journalist, red.).

0

Share This Post

Leave a reply