…in de Schijnwerper: Adriaan Thierry, LG Electronics

…in de Schijnwerper: Adriaan Thierry, LG Electronics

Adriaan Thierry, Marketing Director Benelux LG Electronics. Afgestudeerd bedrijfseconoom. Voormalig ‘Unilever- en Red Bull Man’ en inmiddels al ruim 10 jaar actief in het vak. In 2009 genomineerd voor de titel Marketeer of the Year door vakblad Tijdschrift voor Marketing.

Wat was je eerste bijbaantje?
Verkoper in een buitensportzaak: Slee Buitensport in Utrecht

Hoe ben je in het vak gerold?
Tijdens het afronden van mijn opleiding werkte ik in de corporate finance. Dat was heel nuttig. Ik kwam erachter dat dat mij niet voldoende boeide. Tijdens een grondige zoektocht met heel veel Business Courses en in-house dagen wist ik wat ik wilde: FMCG marketing. Unilever stond bovenaan dat lijstje. Daar kon ik aan de slag.

Op welke campagne ben je het meest trots?
Lastig. Toch wel de eerste Red Bull Air Race in Rotterdam in 2005. 90% event awareness hadden we. Met name door slimme PR. Zo haalden we 2 keer het acht uur journaal binnen een week.

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Het was de omslag naar stevige groei. Een breder publiek ging Red Bull kopen zonder dat het merk zijn scherpe en eigenzinnige imago verloor.

Ben je een trouwe gebruiker van LG?
Mijn LG telefoon is mijn beste vriend.

En welk LG product is je favoriet?
Ik zit nog maar kort bij LG. Ik test met name veel telefoons. Maar ik kan niet wachten tot thuis de wasmachine kapotgaat zodat ik die kan vervangen voor een LG met Direct Drive technologie.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Ik heb veel geleerd van Harry Dekker. Ik mag hem graag. Hij is heel prettig om mee samen te werken en goed in zijn vak.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan was ik docent geworden. Ik geef af en toe gastcollege op mijn oude universiteit. Dat doe ik met veel plezier.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
Veel. Maar ben alleen actief met Facebook en LinkedIn. Ik begrijp niet hoe mensen tijd kunnen maken voor al die netwerken. Ik ben blij als ik ‘s avonds en in de weekenden tijd kan doorbrengen met mijn gezin en vrienden.

0

Share This Post

Leave a reply