Waking the Giant

Waking the Giant

In zijn nieuwste boek “Waking the Giant” gaat Mindshare collega Peter Steidl in op de vraag of de manier waarop volwassen merken tot op heden gewend zijn te functioneren nog te handhaven is. Zijn antwoord is ‘nee’. Maar hoe verander je mee? Nieuw leven blazen in een bestaand merk is net zo spannend en vraagt net zoveel creativiteit en innovatief denken als het lanceren van een nieuw merk. In één ruk uitlezen gegarandeerd!

Alleen eindeloze optimisten en hopeloze onwetenden denken dat zij gewoon de draad weer op kunnen pakken nadat de recessie officieel voorbij is. De recessie is een pijnlijke herinnering aan een wereld die is veranderd, en die zal blijven veranderen. Als je als bedrijf deze grillige veranderingen het hoofd wil bieden en ook in de toekomst succesvol wil zijn, dan rest je niets anders dan een kameleon te worden om mee te bewegen met niet alleen de huidige, maar ook met de toekomstige veranderingen.

Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. De leiders van de grote, volwassen merken zullen de komende jaren meer dan ooit worden uitgedaagd. Ze staan voor een lastige keuze. En hoe eerder ze die nemen hoe beter: blijven teren op het huidige succes, of het merk nieuw leven inblazen om verdere groei te realiseren? Kiezen zij voor het laatste, dan zullen ze ervan overtuigd moeten raken dat dit alleen kan worden waargemaakt wanneer zij zich eerst focussen op de eigen organisatie. Blijven ze aanmodderen in hun huidige hiërarchische besluitvormingsstructuur en ingewikkelde planningsprocessen, dan zullen ze al snel moeten constateren dat hun dominante marktaandeel niet langer een prettige buffer is zoals zij die hadden in meer stabiele tijden. Het vermogen van een organisatie om veranderingen te managen wordt de belangrijkste stuwende kracht achter toekomstig succes. Flexibiliteit en snelheid zijn hierbij een vereiste.

In het controversiële ‘Waking the Giant’ laat Peter Steidl ons zien dat een bestaand merk nieuw leven inblazen net zo spannend is en net zoveel creativiteit en innovatie vereist als het lanceren van een nieuw merk. “Waking the Giant: Revitalising the mature brand” is het tweede boek in deze strategiereeks. Eerder al verscheen “Survive, exploit, Disrupt: Action Guidelines for Marketing in a Recession”. Deze reeks heeft als doel strategische kwesties aan te snijden die managers van grote organisaties de ogen openen.

Peter Steidl heeft als consultant gewoond en gewerkt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Australië en is momenteel Partner Business Planning voor Mindshare Australië.

‘Waking the Giant’ is verkrijgbaar op Amazon en in de betere boekhandels.

0

Share This Post

Leave a reply