…in de Schijnwerper: Bob Postma, ONVZ Zorgverzekeraar

…in de Schijnwerper: Bob Postma, ONVZ Zorgverzekeraar

Bob Postma. Woordvoerder en Communicatieadviseur bij ONVZ Zorgverzekeraar. Inmiddels al weer zes jaar actief in de marketing- en communicatiebranche. Hieraan voorafgaand heb ik de opleiding Journalistiek en Voorlichting afgerond.

Wat was je eerste bijbaantje?
Mijn eerste bijbaantje was in het Brabantse land. Zoals het hoort, bij een boer op zijn erf. Als jochie van 12 moest ik urenlang in het land op mijn knieën bloemen planten.

Hoe ben je in het vak gerold?
Na mijn opleiding Journalistiek was het een logische vervolgstap om de marketing- en communicatiebranche in te gaan. En dan in het bijzonder natuurlijk de Media en PR-kant.

Op welke campagne ben je het meest trots?
Onze huidige campagne van ONVZ. Onder de noemer ‘Koester je kostbaarste bezit’ hebben wij dit najaar een hele duidelijke en opvallende lijn neergezet.

Wat maakt deze campagne zo succesvol?
De lijn van deze campagne past helemaal bij ons merk. Gezondheid is voor iedereen hun kostbaarste bezit. Een bezit wat je moet koesteren. Wij zijn een verzekeraar die met een persoonlijke dienstverlening haar verzekerden graag helpt bij dat koesteren van dat kostbaarste bezit.

Ben je een trouwe gebruiker van het merk waar je voor werkt?
Ja, ik ben zelf natuurlijk ook bij ONVZ verzekerd.

En welk product is hiervan je favoriet?
Ik heb een Topfit-pakket.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Matthijs van Nieuwkerk. In alles komt die man overeen met mijn kijk op de wereld. Zijn vragen en opmerkingen liggen vaak op het puntje van mijn tong. Zijn gehele houding vind ik zeer prettig en professioneel. Het is een uiterst bekwame journalist.

Wat deed je als je dit werk niet deed?
Dan was ik presentator van een sportprogramma geworden.

Van welke (online) netwerken ben je lid?
Ik ben lid van hyves, Linkedin en Facebook. Twitter is zo’n beetje het enige populaire netwerk waar ik nog geen lid van ben. Zal ik ook nooit worden. Dat vind ik nu echt zonde van mijn tijd. Neemt niet weg dat we ook op dat medium als landelijk merk iets moeten doen.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
“Blijf altijd zo dicht mogelijk bij jezelf.”

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Ik zou een algemene tip willen geven. Een tip waardoor ik hoop dat iedereen net iets vrijer denkt en dat zal er indirect voor zorgen dat het mij minder energie kost. Het lijkt een dooddoener alleen wel één die zo ontzettend toepasbaar is. De tip? Denk in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden.

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Het feit dat hoewel het een ondergeschoven kindje is voor vele merken, de SocialMedia steeds populairder blijft worden.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Google Street View. Al weer even oud, maar zo ingrijpend. Zo apart en gelijktijdig ook zo benauwend.

Wat wil je over vijf jaar met jouw merken hebben bereikt?
Over vijf jaar moet ONVZ nog steeds bekend staan als de beste zorgverzekeraar van Nederland.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Dominique Weesie van GeenStijl en PowNed. Ben heel benieuwd waar hij over vijf jaar hoopt te staan.

0

Share This Post

Leave a reply