…in de Schijnwerper: Marjan Reitsma, Auping

…in de Schijnwerper: Marjan Reitsma, Auping

In september 2009 heeft Koninklijke Auping Mindshare gekozen voor de strategie, planning en inkoop van haar media business in Nederland en diverse Europese landen. Goed nieuws en meteen ook een goede reden om Marjan Reitsma, Communicatiemanager bij Koninklijke Auping B.V., het hemd van het lijf te vragen in onze maandelijkse rubriek “…in de Schijnwerper.” Marjan zit bijna 15 jaar in het Marketing & communicatievak, waarvan laatste 3,5 jaar bij Auping.

Op welke campagne ben je het meest trots?
De Splash campagne waarmee Auping de consument duidelijk heeft kunnen maken dat fris en comfortabel slapen toch wel een vereiste is; 1200 liter vocht na 10 jaar in je bed is natuurlijk niet niks, dus moet je bed goed kunnen ventileren. En natuurlijk als kers op de taart de commercial “smoorverliefd” die aardig wat stof heeft doen opwaaien, maar dankzij de ventilerende kussens iedereen met een gerust hart kan slapen…

Wat maakte deze campagne zo succesvol?
Met name de splash campagne was erg onderscheidend ten opzichte van commercials van andere beddenmerken, en heeft naast een shock effect ook iets educatiefs in zich. Het onderwerp ventilatie hebben we weer relevant kunnen maken, dat is ook uit onderzoeken gebleken. Daarnaast heeft deze campagne het merk letterlijk weer even opgefrist.

Ben je een trouwe gebruiker van de merken waar je voor werkt?
Ik leg mijn hoofd elke avond weer op een heerlijk Auping kussen en slaap onder een prachtig Auping dekbedovertrek. Als marketeer moet je ook op de hoogte zijn van de concurrent, dus is het bed nu nog een ander merk, maar dat zal spoedig veranderen in uiteraard een Auping…

En welk product is hiervan je favoriet?
Voor nu dan toch wel het kussen; ondanks dat ik geen ochtendmens ben word ik toch uitgerust wakker.

Wie in het mediavak bewonder jij het meest?
Niemand in het bijzonder, ik leer van elke persoon wel iets.

Wat is de beste tip die jij in je carrière hebt gekregen?
Bij twijfel niet oversteken.

Wie zou je een tip willen geven en welke tip zou dat zijn?
Niemand in het bijzonder en dezelfde tip die ik zelf ooit kreeg: Bij twijfel niet oversteken. En dan bedoel ik niet ga op je buikgevoel af, want je zal maar iets verkeerd hebben gegeten, dan kunnen er rare beslissingen worden genomen…

Welke ontwikkeling in de media signaleer je en mogen we volgens jou echt niet missen?
Er wordt al jaren geroepen dat online offline gaat overnemen, maar vooralsnog denk ik dat de soep niet zo heet gegeten moet worden als hij wordt opgediend; ik denk dat de balans wel meer gaat verschuiven naar online, maar dat offline nog steeds een belangrijke plaats inneemt. Het blijft uiteraard wel belangrijk om alle ontwikkelingen te blijven volgen en je elke keer de vraag te stellen wat we er van kunnen leren en in praktijk kunnen brengen.

En over welke actuele ontwikkeling in de media wind je je op?
Ik wind me over het algemeen niet zo snel op, is niet goed voor de bloeddruk. Alleen de reclame voor ringtones zou al tijden verboden moeten worden.

Wat wil je over vijf jaar met jouw merken hebben bereikt?
Dat Auping internationaal gezien een significante positie heeft ingenomen, en daarnaast een sterk merk is met een hoge naamsbekendheid en merkvoorkeur. Dat is ook de reden dat we voor Mindshare hebben gekozen om een professionele mediastrategie neer te zetten in diverse Europese landen.

Aan wie uit het vak zou je deze vragen zelf weleens willen stellen?
Ton Anbeek, Algemeen Directeur Auping. Om te kijken wat hij er allemaal van vindt.

0

Share This Post

Leave a reply