Nieuw effectiviteitsonderzoek naar digitale advertenties

Nieuw effectiviteitsonderzoek naar digitale advertenties

Mindshare heeft zojuist een uitgebreid eerste benchmarkonderzoek afgerond naar de effecten van verschillende kenmerken van digitale advertenties op de campagneresultaten. Het onderzoek naar de zogenaamde custom properties vormt de basis voor verder onderzoek naar de variabelen die van invloed zijn op clicks en conversies van een bepaalde online mediainkoop en/of online media-uiting. Hiermee voegt Mindshare een nieuwe dimensie toe aan het doormeten van digitale campagnes.

Voor het onderzoek zijn meer dan duizend advertenties van honderden online campagnes geanalyseerd die het afgelopen jaar door Reddion en Mindshare opgezet, begeleid en gemeten zijn. De geanalyseerde campagnes zijn gevoerd door adverteerders uit diverse branches. Geanalyseerd zijn onder meer de uiterlijke kenmerken van een uiting als type advertentie, formaat, kleur, call to action en opvallendheid, maar ook bijvoorbeeld het umfeld waarin de uiting is geplaatst en de positie op een pagina. Dit benchmarkonderzoek vormt de basis voor verder research naar de wat de variabelen zijn die van invloed zijn op clicks en conversies van een bepaalde online mediainkoop en/of online media-uiting.

De campagnes zijn gemeten met het zelfontwikkelde meetsysteem NOAH. Via het campagnemanagementsysteem Gepetto kunnen de custom properties als standaard, maar ook als specifieke variabele voor een bepaalde campagne of campagnereeks worden ingevoerd. Zo kunnen we de campagnemetingen (vertoningen, clicks en bezoekersgedrag op de website, inclusief conversiepagina’s) verrijken met relevante variabelen om daar vervolgens analyses op te doen.

Klanten van Mindshare die internet inzetten in hun mediacampagne, kunnen vanaf nu de diepere analyses krijgen op de inkopen en uitingen in relatie tot click en conversiegedrag. Dit geldt niet alleen voor een enkele campagne, maar ook voor campagnereeksen (eventueel met terugwerkende kracht).

Voor meer informatie over deze nieuwe meetmogelijkheden kunt u contact opnemen met Annelies van der Ouw.

0

Share This Post

Leave a reply