Survive, Exploit, Disrupt: welke strategie past bij jouw organisatie?

Survive, Exploit, Disrupt: welke strategie past bij jouw organisatie?

Recessies – we kunnen ze op geen enkele wijze stoppen, maar we hebben genoeg keuzes in hoe we met een recessie omgaan. In economisch zwaarder weer besteden we vaak te veel tijd aan wat de mogelijke gevolgen zijn, en staan we te weinig stil bij direct te implementeren strategische opties.

Een recessie zet standaard marketinggebruiken op zijn kop: flexibiliteit wint het van schaal, snelheid verslaat planning en intuïtie overwint expertise. In Mindshare’s boek Surive, Exploit, Disrupt: Action Guidelines for Marketing in a Recession, staat Peter Steidl, Partner Business Planning voor Mindshare Australië, stil bij de noodzaak voor organisaties om de knop van strategisch denken om te zetten tijdens economisch mindere tijden.

Zijn belangrijkste advies: laat jezelf niet lam slaan door stress. We kunnen dan wel niets doen om de recessie te stoppen, maar we hebben wél tal van keuzes als het aankomt op hoe je met een recessie om kunt gaan. Het proces begint met het vaststellen van een helder doel: moeten we ons concentreren op enkel overleven, of kunnen we andere mogelijkheden en middelen identificeren en uitbuiten? Misschien is deze tijd van verandering wel een goede aanleiding om juist opvallende marketingstrategieën te formuleren.
Bewegen we weg van die verlamming en zelfreflectie naar een heldere focus en naar actiegericht denken, dan kunnen we gezamenlijk de impact van deze recessie laten afnemen en naar buiten treden als sterkere, doelgerichtere, flexibele en succesvolle organisaties. Dit boek verkent de drijvende krachten achter verandering in mindere tijden, helpt organisaties bepalen of de Surviver-, Exploiter- of Disrupter strategie het best bij ze past en helpt ze op weg met de theorie, middelen en concepten die hen de meeste kans geven om de gekozen strategie te realiseren.

Wil je hier meer over lezen?  Het boek is via Amazon.com verkrijgbaar.

Over de auteur
Dr. Peter Steidl is Partner Business Planning bij Mindshare Australië. Daarnaast zit hij in de raad van het Institute for Multisensor Processing & Content Analysis aan de Curtin University of Technology te Australië.

0

Share This Post

Leave a reply