Ruud de Langen: Lente

Foto: Francoise van SchaikHet is die tijd van het jaar waar de levenslust in de lucht hangt. Waar alles wat oud en kaal was, nieuw en groen wordt. Deze nieuwe digitale nieuwsbrief is een prachtige paarse bloem die hopelijk snel wortel zal schieten in het mapje waar u uw belangrijke kennisdocumenten opslaat. Met deze nieuwsbrief is ook het vernieuwde Mindshare van start gegaan. Ton Schoonderbeek (verantwoordelijk Benelux) vormt samen met Alex en mijzelf de nieuwe directie in Nederland. En we hebben we er zin in. We zijn samen met alle collega’s bezig om ons nog scherper te richten op de zaken die echt belangrijk zijn. Je hoeft het nieuws van de afgelopen week maar door te lopen om te zien welke zaken dat zijn. Zo sliepen de Unilever marketeers thuis bij gezinnen. Het gaat natuurlijk continu om kennis van consumenten. Wij moeten in ze kruipen en voelen wat zij voelen, weten waarom ze beslissen wat ze beslissen. Met een onderzoek als Encounters -waarmee we een AMMA nominatie te pakken hebben – wordt u daarbij bijvoorbeeld geholpen. Ook lezen we veel over STIR (Stichting Internet Reclame). De fusie van STIR met NOM bestanden moet meer inzicht geven in het gecombineerde bereik van print en online. Interessante beweging, maar laten we vooral oppassen dat dit niet een verkoopinstrument van partijen wordt waarbij bereik van beide mediumtypen klakkeloos opgeteld wordt. Elk medium heeft natuurlijk zijn eigen functie. En van appels bij peren optellen is nog nooit iemand blij geworden. Ook gaat STIR door samenwerking met SKO eens kijken wat het profiel is van gebruikers die videostreams opvragen. En krijgen we eindelijk inzicht in wie er nu naar deze streams kijken. Wellicht een eerste opstap naar online planning in GRP’s. Onze Mindshare collega’s in de VS zijn hier ook al druk mee bezig. En die kennis wisselen we natuurlijk uit om te zien hoe we hier scherper met online planning om kunnen gaan. Nog meer nieuws uit de afgelopen week. Het TV programma “Lekker Slim” grijpt Word of Mouth Marketing aan om zichzelf bekender te maken. Dit kan een zeer waardevolle tool zijn. En dat weten we, omdat we er zelf onderzoek naar hebben gedaan. Onze strategen verkennen continu de mogelijkheden op dit gebied. Zomaar een kleine greep van zaken waar we vanaf nu in deze nieuwsbrief zeker zullen gaan ‘highlighten’ wat het voor u en uw merken kan betekenen. Kortom een nieuwe lente, een nieuw geluid. Wij horen graag uw reactie op onze nieuwe nieuwsbrief.

Ruud de Langen, Leader Mindshare Nederland
ruud.de.langen@mindshareworld.com

0

Share This Post

Leave a reply