Het nieuwe Mindshare 2009

Het nieuwe Mindshare 2009

Er bestaat geen twijfel over het feit dat we als industrie staan voor een aantal grote en interessante uitdagingen. En er is ook geen twijfel over hoe trots we zijn als Mindshare op wat we bereikt hebben de afgelopen 10 jaar. Van het werken met 4000 media exploitanten in China tot en met het op de buis brengen als co producer van de prime serie In the Motherhood op ABC dit seizoen. Maar we moeten vooruit blijven denken. En daarom komt Mindshare met een vernieuwde visie over hoe we onze klanten het beste van dienst kunnen zijn. Een visie die er mede toe heeft geleid dat we verkozen zijn tot AdAge Global Media Agency van het jaar 2008.

Onze nieuwe visie is er op gericht dat er naast een goede prijs, ook de beste strategieën, ideeën en service voor merken kunnen worden gerealiseerd. In een bijbehorende nieuwe structuur zijn er vier werkvelden en groepen benoemd die dit nieuwe proces van briefing tot uitvoering beslaan.

Allereerst is er het veld Client Leadership. Onze focus komt nog sterker te liggen bij onze klanten. Hiermee kunnen kansen en mogelijkheden in een vroegtijdig stadium worden herkend om tot een vlekkeloze uitvoering met uitstekend resultaat te komen.

Het veld Businessplanning omarmt strategie, research en speciale projecten. Deze groep staat aan het begin van het proces. Business planning maakt een uitvoerige analyse over een merk, product en categorie, doelstellingen en contactpunten die benoemt kunnen worden in de breedste zin des woord. Deze leiden tot een Marketing Challenge – ofwel de belangrijkste uitdaging of drempel die genomen moet worden. Vanaf dit punt vanuit zal Businessplanning het veld van Invention betreden.

Invention is het deel in het proces waar onder leiding van de strateeg waarin met diverse disciplines gezocht wordt naar een creatieve oplossing voor de marketing challenge. Dit gebeurt via de zogenaamde Invention workshop. Hieruit ontstaat een platform waar een middelenstrategie aan gekoppeld wordt. Deze zal vervolgens in de tactische planning fase worden uitgevoerd.

De tactische planningsfase vindt plaats in het laatste werkveld; The Exchange. The Exchange bestaat uit een team van top media specialisten die per contactpunt een precieze executie zullen bepalen.

Over het exacte hoe, wat of wie van onze nieuwe structuur zullen wij onze relaties in komende tijd persoonlijk verder informeren. Met onze nieuwe visie en organisatiestructuur zien we uit naar de uitdagingen die komen gaan, en zijn we klaar voor de toekomst!

0

Share This Post

Leave a reply